Ford Mondeo: piepende achterrem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Bij mijn Mondeo gaat het LA wiel piepen (zonder de rem aan te raken) bij snelheden t/m ca. 40 km/h na ca. 45 minuten rijden. Wiel wordt erg warm en na opkrikken loopt het zeer zwaar maar piept niet (meer). Remblokken lopen hoorbaar aan. Als ik na ca. 10 min weer ga rijden herhaalt dit proces zich ook weer na eerst ca. 45 minuten gereden te hebben. Het piepen verdwijnt als ik bij de aangegeven snelheid de handrem licht aantrek cq de rem licht intrap (met behoud van de dezelfde snelheid). De remblokken zijn ca. twee maanden geleden vervangen en het euvel is er langzaam ingeslopen. De garage heeft nu e.e.a. gedemonteerd en alles schoon gemaakt, ook de roestranden van de de schijf afgedraaid zonder resultaat en willen nu overgaan tot het vervangen van de remschijven. Ik vraag mij af of het terugveermechanisme van de remcilinder niet eerder 'verdacht' is. Kan overigens het ABS mechanisme hier nog iets mee te maken hebben?

j.c.vellekoop

Geplaatst door j.c.vellekoop (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee de abs zal er niets mee temaken hebben ik denk eerder dat of de blokken testroef gaan of de zuiger niet goed terug komt of de geleiding pennen niet gangbaar zijn.

groetjes jan.

focuske (0), 14 jaar geleden

ik heb dit ook aan de hand gehad met mijn c-max, bleek gewoon dat de remblokken niet fatsoenlijk
geplaatst waren. remblokken opnieuw laten steken en het probleem was weg.
ik weet niet of dit ook bij u het probleem is

mvg focuske

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij de mondeo gaan de handremkabels stroef lopen en moeten vervangen worden. Dit kan je kontroleren door het hendeltje op de achterste remmen te bewegen. Je zal merken dat het niet ver genoeg terugkomt. Als het een handrem betreft met een automatisch stellende handremkabel dan kan je deze beter vervangen door een niet-stellende en de problemen zijn over. Hiervoor dien je een nieuwe handremhendel te bestellen. De latere modellen hebben geen zelfstellende handrem meer.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Hendrik4290]Bij de mondeo gaan de handremkabels stroef lopen en moeten vervangen worden. Dit kan je kontroleren door het hendeltje op de achterste remmen te bewegen. Je zal merken dat het niet ver genoeg terugkomt.[/quote]
Klopt als een bus, komt meer voor.


[quote=Hendrik4290]De latere modellen hebben geen zelfstellende handrem meer.[/quote]
Gelukkig niet, die kan je dan teminste zelf-stellen! [url=http://img201.imageshack.us/i/lols.gif/][img]http://img201.imageshack.us/img201/9686/...[/img][/url]

Suc6

j.c.vellekoop (0), 14 jaar geleden

Heren, bedankt voor jullie bijdragen. Ik heb het handremmechanisme bekeken maar op het eerste 'gezicht' lijkt e.e.a. nog soepel te lopen en komt het handeltje weer terug tegen het aanslagnokje. Is het een leken gedachte om een proefritje te maken waarbij ik de handremkabel los koppel van de remklauw? Op deze manier krijg ik dan inzicht of het de handrem is of niet. Ik heb echter geen inzicht hoe het zelfstellend mechanisme werkt; wellicht een slecht idee?

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Haak de kabels eens uit dan zie je of het hendeltje zeker ver genoeg terug komt, maak ook de hele handel eens goed zuiver zodat de blokken zeker niet vast zitten. Je kan zeker eens een testrit maken met losgehangen kabels, vergeet ze niet terug in te haken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.