Ford MONDEO: Pieppen en knarsend geluid rechts

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CJBB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Laast mijn wiel lager vernieuwd maar nu heb ik opeen last van een heele hoge piep en knarsend geluid aan de zelfde kant als ik naar links stuur als ik naar rechts stuur hoor ik niks. Het geluid is alsof iemand met zijn nagels over een krijt bord gaat. Iemand een idee. Heb zelf gekeken of aan drijfas is maar kon daar niks raars aan vinden.

Gordon1994

Geplaatst door Gordon1994 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 5 jaar geleden

Loopt de remschijf niet tegen de stofplaat aan..stofplaat verbogen?

Gordon1994 (0), 5 jaar geleden

Die zitten er niet op. Het raar is dat het geluid pas begindt na dat ik ongeveer 10 a 15 min heb gereden. En als hij stil staat hoor je ook niks.

kaleido 1 (1680) PRO, 5 jaar geleden

Remblokken niet versleten , alles zit goed vast , geen wiellager speling ?

Gordon1994 (0), 5 jaar geleden

Ook naar gekeken alleen het raar is dat die remschijf op een plek roest laat zien en de ander helmaal roest vrij zijn na het rijden. Maar heb gist even vol op mijn remmen gestaan en het lijkt er op dat het nu opeens weg is.

Gordon1994 (0), 5 jaar geleden

Zo kleine update het piepen is weer terug gekomen ik denk dat het mijn remschijf is of rem klauw. Reden dat ik dat denk is dat mijn rem schijf warmer is dan de ander 3 en komen in eens diepe krassen in en in het midden zit na het rijden en tijdens het rijden nog gewoon een rond cirkel met roest blijft zitten onderin.

kaleido 1 (1680) PRO, 5 jaar geleden

Ik zou de boel eens helemaal uit elkaar halen , zadels er af , geleidepennen reinigen , remzuigers controleren even achter de hoes kijken of daar geen roest op de plunjer zit , remblokken er uit , alles schoon maken en insmeren met keramisch vet en weer in elkaar zetten .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.