Ford Mondeo: Probleem met varierende koppeling

Bouwjaar: 2003

Hallo,
In 2003 heb ik een Mondeo station 90pk tddi gekocht. Al gauw bleek mijn koppeling vreemd te doen. Bij lange ritten (en dan vooral in de zomer) werd de koppeling zeer zwaar. Als dan de auto een tijd heeft gestaan dan voelt de koppeling alsof je in een spons trapt en wordt weer licht. Om vervolgens na een lange rit weer zwaar te worden.
Mijn garage heeft er zeer vele keren naar gekeken. De gehel koppeling is al 3 of 4 keer venieuwd. Even gaat het dan goed en voelt de koppeling heerlijk aan. Maar na 2 weken weer hetzelfde probleem.
In de herfst is het vervolgens verdwenen. Nu is het weer zomer en wat gebeurt er? Weer hetzelfde probleem. Ik wordt dus wanhopig. Het is namelijk geen pretje zo te rijden. Je zou zeggen dat het warmte gerelateerd is maar ook op koudere zomerdagen doet het probleem zich voor.
Ik hoop dat iemand een suggestie heeft.
Groeten Randy

risrael9841

Geplaatst door risrael9841 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

EZINGA2982 (0) PRO, 19 jaar geleden

is de koppeling cilinder bij het pedaal al gecontroleerd of vervangen?
anne

risrael9841 (0), 19 jaar geleden

Ja ook die is reeds vervangen, hetgeen weer heel even resulteerde in een correcte werking maar al gauw kwam het probleem terug.
Helaas

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Die van mij doet dat ook. Na een lange rit op de snelweg laat de koppeling zich de eerste keer zwaarder intrappen, daarna is alles weer normaal.
Niets aan de hand, eigenlijk!

risrael9841 (0), 19 jaar geleden

Zo begin het bij mij ook. Later bleef hij het ook langer zo zwaar doen en nog later eigenlijk continu totdat het weer wat afkoelde.

risrael9841 (0), 19 jaar geleden

Mensen ik ben ergens achtergekomen en misschien kan een ford monteur hier uitsluitsel over geven. Het valt mij op dat autos die er last van hebben turbodiesels zijn. Ik heb eens gekeken waar de turbo in de mondeo zit. Welnu het remvloeistofreservoir met leidingen zit gemonteerd op de turbo. Met name tijdens lange ritten kan deze warm worden. In de zomer zal hij moielijker zijn warmte kwijt kunnen. Het hydraulisch systeem zal dan misschien last kunnen krijgen van deze warmte. Kan dit een oorzaak zijn.......?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.