Ford Fusion: Problemen durashift

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De Durashift van mijn Ford Fusion vertoont kuren en de dealer heeft de oorzaak niet kunnen achterhalen.

In dec-2008 begon de Durashift van mijn Ford Fusion (bouwjaar 2003, 80.000 km) kuren te vertonen door tijdens het rijden in de neutraal te springen en tot stil stand te komen. Er bleken vele foutmeldingen in het systeem te zitten, maar de echte oorzaak kon niet gevonden worden. De computer is gereset, alle stekkertjes nagelopen en er kon weer mee gereden worden. Na tussentijds nog kleine problemen met het inschakelen van de versnelling na het wegrijden, was de auto vorige week niet meer te starten doordat hij niet meer in de neutraal kwam en alleen het symbool 8 met een streep erdoor in het dashboard liet zien.

De garage heeft weer alles nagelopen, maar kan de oorzaak nog steeds niet vinden. Er is een poging gedaan om een nieuwe schakelmotor te plaatsen maar deze bleek niet in staat om te communiceren met de auto. De oude schakelmotor herkende hij echter weer wel en de auto kon weer gestart worden en doet het weer. Het probleem is echter nog steeds niet opgelost. De garage suggereert nu om de complete kabelboom uit de auto te halen dan wel de computer te vervangen, hetgeen beide echter zeer tijdrovende klussen zijn, waarvan men niet weet of het daar wel aan ligt.

Heeft iemand ervaring danwel suggesties voor dit probleem met de Durashift van mijn auto?

Sander1

Geplaatst door Sander1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, veel voorkomend is een draadbreuk tussen moduul en schakelactuators, makkelijk te zien door dat stuk (+/- 30cm) gewoon open te maken en de bedrading te controleren.

Komen er ook foutcodes uit? daardoor kan je al bepalen in welke draad het zou kunnen zitten.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.