Ford Focus: Problemen met motor als tank bijna leeg is !!

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi goedendag, ik hoop dat jullie als leden van dit forum mij kunnen helpen met mijn probleem, ik heb een Ford Focus 1.6 Stw, benzine uit bwj 2000, mijn probleem is dat als ik bijna 400 km gereden heb na het voltanken hij startproblemen heeft, wat begint te stotteren, als hij verder aan is dat heeft hij ook problemen bij het rijden maar dat is weer afhankelijk hoe je rijd, rustig niks aan de hand te veel bochten en dan begint hij weer te schokken en als je bij het stoplicht staat dan wil hij ook weer een probleem geven met wegrijden. Het is heel vreemd en denk dat het een benzine toevoer probleem is, alleen vind ik dit vreemd want als ik hem weer voltank dan heb ik totaal geen problemen meer met de auto en doet alles het goed...is er iemand die weet wat dit kan veroorzaken en wat ik er eventueel aan zou kunnen doen....ik vind het een raadsel !!

Heel erg bedankt alvast voor jullie hulp...want ik word hier echt gek van!!

Kees

kees1967

Geplaatst door kees1967 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter Schouten (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat je het benzinefilter eens moet laten vervangen.

suc6
Peter

kees1967 (0), 13 jaar geleden

Maar kan het zo zijn dan dat dit dan alleen gebeurt als de tank bijna leeg is ???

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Kees wat denk je van de temperatuur van dat restant . De terugvoer komt weer terug bij de pomp en gaat gelijk weer naar de motor. Pomp is geplaatst in een soort litervat. Wat is trouwens het nut van zolang door rijden zonder te tanken? Groeten.

kees1967 (0), 13 jaar geleden

Ik rijd helemaal niet zover door zonder te tanken, maar in het begin kon ik makkelijk 600 km met een volle tank....maar begrijp ik uit jouw reactie dat het inderdaad een probleem van de benzine filter kan zijn, of dat dat het is ???

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Een filter zit Na de pomp en het maakt deze niet uit of de tank leeg is of vol. Wel kan jij merken of bij een nieuwe start of het hikken zich gelijk weer voordoet. Succes.

kees1967 (0), 13 jaar geleden

Zijn er misschien nog meer mensen die hier iets meer over kunnen zeggen ???

RaliasR (0), 13 jaar geleden

tankontluchting ook al eens laten controleren ?

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

even tankelement eruit pakken zit een stukje plastic leiding aan die de benzine vanuit laagste punt naar de leiding voert is misschien gescheurd op kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.