Ford Focus Wagon 2015: Pulserende trilling bij rijden boven 100km/h

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M1DD, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 92

Ik heb ongeveer een maand geleden en volledig uitgedoste Ford Focus Titanium Wagon uit 2015 gekocht met Ecoboost 1.0 125pk motor. Bij de testrit merkte we dat er een trilling in de wagen zat. Die aangegeven bij de garage en die zei dat de banden even uitgebalanceerd moesten worden. Logisch verhaal dus auto gekocht. Na aankoop en uitbalanceren van de wielen echter geen verschil en de garage probeert het probleem te verhelpen, maar komt niet echt verder.

Probleem is als volgt: Bij snelheden boven de 100km/h, voornamelijk boven de 130km/h gaat de auto op een ritmische pulserende manier trillen/vibreren. Dus als je op deze snelheid zit komt de vribratie en gaat weer weg, komt weer en gaat weer weg. En dat constant. Zowel op cruise control als zonder.

Garage heeft als de banden uitgebalanceerd, auto uitgelijnd, velgen vervangen, aandrijfas linksv vervangen. Met de andere velgen & banden leek het weg bij 100km/h, maar bij 130km/h is het gewoon nog daar. Trilling is vooral te voelen in de zitting, maar gaat door de hele carrosserie.

Garage is echt heel netjes bezig, echter dit kan zomaar een specifiek probleem zijn. Daarom dat ik hier navraag doe of iemand dit bekend voorkomt of nog ideeën heeft.

TimoNL1992

Geplaatst door TimoNL1992 , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dan komt de trilling vaak achter vandaan , schokbreker , hoogteslag in een band.

metins, 7 maanden geleden

En opgelost of niet? is aandrijfas rechts, gecontroleerd vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.