Ford Fiesta 2013: Raar geluid

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: JTJA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 134

Hoi
Ik heb een ford fiesta ST uit 2013. Hij maakt sinds kort een raar geluid. Alsof het squeezed. Het lijkt op het geluid van een riem. Onder de motorkap lijkt het geluid van de motor af te komen, in het midden. Het geluid is niet aanwezig als ik mijn auto start en ik hoor het nooit tijdens het rijden. Alleen als ik een stukje heb gereden en stil sta hoor je het.

Als ik mijn auto in zijn vrij heb staan zonder de koppeling in te duwen hoor je het geluid. Zodra ik de koppeling intrap is het geluid weg. Nou heeft er een kennis van mij onder de auto gekeken met de auto aan. En dat ik elke keer de koppeling in trapte. Hij zei dat de druglager tegen het diafragma aankwam. En dat er niks aan de hand is. Dat ik gewoon door kan rijden. Maar wel in de gaten moet houden of dat het niet erger wordt.

Alleen omdat ik het geluid bij de motor hoor vraag ik me af of het toch de distributie riem is en of dat mijn kennis gelijk heeft. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik zo dom was geweest om op tijd de olie bij te vullen, hij was iets te laag. Olie en oliefilter is direct ververst.

Wie weet wat dit kan zijn? Alvast bedankt!

Strangerzino

Geplaatst door Strangerzino , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Monteur Senior, 5 maanden geleden

als je de koppeling intrapt veranderd het geluid dan denk ik dat die kennis van jou gelijk heeft druklager

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Druklager loopt continue mee , waarschijnlijk begint het lager langzaam de geest te geven.
Als je het pedaal heel iets in gaat trappen en het geluid verdwijnt dan al is het zeker het druklager .
Het kan lang goed gaan maar ook zo maar erger worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.