Ford Granada: radiator

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 automaat

Ik heb koelvloeistof in de automaat bak zitten van Granada 1982 2.8 automaat. Ik neem aan dat de radiator lek is. Moet de hele radiator vervangen worden of is dit te repareren? Is dit een speciale radiator ivm met automaat? Zijn deze makkelijk te verkrijgen?

Bongenkamp

Geplaatst door Bongenkamp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Granada? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Neem maar eens contact op met Hans Dales Radiateuren in Doetinchem.
Denk dat die deze wel kunnen repareren en anders een goed advies kunnen geven.
Uiteraard de olie van de automaatbak aftappen en vervangen. Eventueel vaker om ook de koppelomvormer te spoelen. Hopelijk is het niet te laat.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

In de koppelomvormer blijft altijd minstens een kwart liter achter.. Dus na steeds tussendoor enkele kilometers gereden te hebben drie of meer keren verversen, om de meeste koelvloeistof kwijt te raken.. Een schietgebedje kan daarbij misschien helpen dat er geen verdere schade onstaat.

Bongenkamp (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de snelle ractie. Ga er mee aan de slag

Bongenkamp (0), 10 jaar geleden

Heb inmiddels radiator gecontroleerd. Is volgens mij niet lek. Kan het ook ergens anders aan liggen?

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

hoe heb je die gecontroleerd? lucht op de olie cooler gezet en de radiateur laten zakken in een bak water?

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Mijn ervaring is bij een lek in de oliekoeler in de radiateur, dat je als eerste constateert dat er olie (ATF) in het koelsysteem terecht komt. En pas veel later andersom...

Hoe ben je er achter gekomen dat er koelvloeistof in de bak zit??? Na demontage??? En is het wel koelvloeistof?? en geen condens((water)

Water is in verhouding veel minder erg.... Tijdens het rijden zal, na opwarming, het water verdampen. Als je de damp de gelegenheid geeft regelmatig te ontsnappen, blijft er uiteindelijk niets van over...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Granada of stel zelf een nieuwe vraag.