Ford Focus: Rammelen tijdens starten en uitzetten

Bouwjaar: 2002

Ik heb hier een ford focus staan en die rammeld tijdens starten en uit zetten en vooral als hij warm is. koppeling ingedruk maakt ook niets uit. dus ik dacht zelf dat het het massavliegwiel is, omdat ik met dat hand het losse gedeelte zoon 4 a 5 cm kan verdraaien ten op zicht van de starterkrans(vast gedeelte op vliegwiel)Vliegwiel vervangen even goed geweest 20 a 30 keer starten en rijden en nu doet hij het weer. Voorpijp heb ik ook al los gehad en hij doet het nog steeds. En het geluid komt echt bij het vliegwiel weg . Kan iemand vertellen wat dit kan wezen en hoeveel speling mag ik op het vliegwiel hebben en hoe kan ik dit controleren

Roelof10198

Geplaatst door Roelof10198 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Roelof10198 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is een focus 1.8 tdci

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

als het dm vliegwiel defect is moet je de startmotor demonteren en beoordelen of er zich vet in het koppelingshuis bevind.
een overmatige hoeveelheid rondgeslinged vet duidt op een defect vliegwiel (vetdempers lek geslagen)
overigens heet vrijwel elke focus TDCI een metaalachtig rammelend geluid met starten en afzetten, diet hoeft niet direct een defect te zijn ( word door Ford met een TSB ondersteund)

Hanske4091 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het Ford onderdeel nummer eindigd op DF dan heb je nog steeds een vliegwiel wat mankementen kan vertonen
er is een verbeterd type op komst maar wanneer hij er is ?????

PS. volgens mij heeft een Focus TDCI geen olie gedempd vliegwiel dat zit alleen op een Galaxy diesel

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

helaas heb jij geen gelijk Hans, een focus TDCI heeft weldegelijk een dmm vliegwiel ( wij hebben op 1 auto 6x een vliegwiel verangen, ACHTER ELKAAR ZONDER TUSSENDOOR AFLEVEREN!)
om te huilen. gisteren hebben wij het 7e vliegwiel gemonteerd deze lijkt beter.. ff afwachten ben nog niet al te optimistisch

Ruud

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Recent heb ik hier ergens gelezen dat er een seire vliegwielen is geweest met een productiefout. Dus al plaatste je een nieuwe, bleek het alsnog mis te gaan. Foute batch van de leverancier.

Is dit er zo één misschien?

Hanske4091 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ruud

Een Focus heeft wel een DMM vliegwiel maar niet olie gedempt net zoals een Galaxy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.