Ford Focus: Vliegwiel

Bouwjaar: 2002

Bij onze ford focus 1.8 TDCI is kort geleden een vliegwiel vervangen. Vanwege een vreemd geluid bij het starten is hij naar de garage gebracht, daar constateerden ze het kapotte vliegwiel. Na 1 rit met de focus was het vliegwiel echter alweer overleden, waarna het weer vervangen is. Na weer een korte rit, je raad het al, weer het vliegwiel kapot. Kan iemand mij vertellen of dit aan het vliegwiel ligt of dat het nog een andere oorzaak kan hebben dat het vliegwiel nu al 3 keer stuk is gegaan?

Factory

Geplaatst door Factory (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat bedoel je met vliegwiel kapot.
Schudden tijdens optrekken,of wéér het geluid met starten?

Bijna álle tdci's maken een tsjilpend geluid tijdens het starten.
Geen probleem,en blijft áltijd starten,en niets aan te doen.
Is dus normaal,en kan geen kwaad.

Schud de auto tijdens optrekken,of geluiden,o.i.d,door het vliegwiel,dan is het natuurlijk een ander verhaal.
Maar normaal komt het niet voor,heel sporadisch,dat een vliegwiel kapot gaat.Zéker(!) niet na een korte rit.
Is onmogelijk!

Niels

Factory (0), 18 jaar geleden

Het vliegwiel is zeker weten kapot (er zit 5 cm speling op i.p.v. de normale 1 cm), daar is geen twijfel over mogelijk. Hij maakt dan weer veel lawaai bij het starten en bij de garage hebben ze dit ook vastgesteld en daarom het vliegwiel wederom vervangen. Dit is al de 3e keer, vandaar dat ik mij afvroeg wat de oorzaak van zo'n kapot vliegwiel kan zijn. Betere uitleg kan ik jammer genoeg niet geven mijn kennis met betrekking tot het motorische gedeelte is nogal beperkt :)

Factory (0), 18 jaar geleden

Het probleem is gelukkig opgelost, er bleek een productiefout in de vliegwielen te zitten, er is nu een goed vliegwiel in gezet en de focus draait weer als een zonnetje, toch bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.