Ford Mondeo: rare tik in motor

Bouwjaar: 1999

Hallo,

ik heb een raar probleem met mijn TDI Mondeo uit 1999. Hij geeft een rare beetje ratelende tik bij lagere snelheden, vooral als ik gas terugneem (het geluid is vergelijkbaar met een deksel die op een kokend pannetje staat te klepperen, sorry een ander voorbeeld heb ik niet). De garage heeft goed zitten luisteren en ze hebben vervolgens gekeken of de distributieriem wel goed erop zat. Dat bleek niet het probleem. De auto verbrand verder goed (geen zwarte rook)
Nu, na een rekening van 300 euro (aan onderzoeken), is het advies om de brandstof inspuit pomp te laten nakijken. Het lijkt volgens de monteur of de inspuitpomp net niet op het goede moment de brandstof inspuit. Nadeel van deze reparatie is dat het kostbaar is: tussen de 400 en 1800 euro. De pomp moet eruit gehaald worden en naar een specialist in Hardewijk gestuurd worden. 1800 euro wil ik niet meer investeren, dus ik vraag me af of ik nog alternatieven heb, of maar gewoon moet blijven doorrijden (en hoe erg is dat als de pomp niet helemaal goed inspuit...)

Groeten,

Jorn

jorn5900

Geplaatst door jorn5900 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

je5222 (0), 18 jaar geleden

ik denk dat er een van je hydraulische klepstoters lekt. welke olie is er in de motor?

grt

jorn5900 (0), 18 jaar geleden

Bert,

Merk weet ik niet, (denk helix) 5W40

dank voor de hulp,

Groet,

Jorn

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de kleppen al eens gesteld?
Normaal word dat nog wel eens vergeten.
Daar zou ik iig mee beginnen.

jorn5900 (0), 18 jaar geleden

Ja, de garage heeft naar de kleppen gekeken. Daar was niets mee.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

wellicht maakt de vacuumpomp dit bijgeluid, verschillende keren mee gemaakt.
bijdeweey!! er zitten geen hydraulische klepstoters in deze motoren, en klepspeling als probleem kom je nauwelijks tegen.
drijfstang lager?

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

oh ja , als het probleem in de pomp zou zitten prayen we over "nagelen"= diesel klop.
motor zou dan niet mooi lopen en mogelijk overmatig roken
(immers de inspuiting en dus verbranding is dan niet optimaal)
met een schoeven draaier aan je oor kun je op een relatief eenvoudige wijze (lees primitieve sthetoscoop)bijgeluiden opsporen. suc6

jorn5900 (0), 18 jaar geleden

De moter loopt op zich goed, geen overmatige rook, dus waarschijnlijk niet de dieselklop. Dus de vacuumpomp is wellicht een optie. Wat is dat precies, zorgt die voor vacuum in de cylinder , kan het zijn dat dat de dure reparatie van tussen de 400 en 1800 euro is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.