Ford Mondeo: rechter achterrem remt sterker dan linker.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8, 16v

De rechter trommelrem blokkeert bij remmen op glad wegdek en maakt een licht schurend geluid bij het remmen. Ik heb inmiddels alles gecontroleerd en schoongemaakt aan de rechter trommelrem. De cilinder lekte enigszins en die heb ik vervangen voor een nieuwe. Vloeistof vervangen. De rem blijft echter een licht schurend geluid produceren (alleen bij remmen) en blokkeren op glad wegdek. De linker trommelrem heb ik geïnspecteerd en lijkt goed te functioneren. Schoonmaken doe ik binnenkort. Moet de hoofdremcilinder vervangen worden?
Misschien hangt het ermee samen: de handrem werkt niet of nauwelijks op het linker achterwiel.

gebakkenpeer

Geplaatst door gebakkenpeer (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Remvoerring nat geworden door de remolie ?

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

nieuwe remschoenen erop zetten

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Voor de duidelijkheid: de RECHTER remcilinder lekte en de RECHTER kant remt te hard.
Ik heb trouwens schoenen en trommel bij een garage laten bekijken en deze werden in goede staat bevonden. Ik heb rechts zowel als links de trommel en schoenen gereinigd en opgeschuurd. Links heb ik echter nog niet uit elkaar genomen om te inspecteren en grondig te reinigen.

Het probleem is volgens mij: de rechter remdruk is hoger dan de linker.

Dat de handrem het aan de linker kant niet doet kan een andere oorzaak hebben en daar ga ik binnenkort naar kijken.

Eerst even kerst vieren...

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

voor de duidelijkheid: Ik heb rechts zowel als links de trommel en schoenen gereinigd en opgeschuurd. Links heb ik echter nog niet uit elkaar genomen om te inspecteren en grondig te reinigen. zo duidelijk is dit nog niet.

kombikart (0), 10 jaar geleden

Als schoenen in aanraking geweest zijn met remvloeistof altijd vernieuwen.

Kosten niet veel en zal het probleem wel oplossen.

Gr Fred

Postie (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat kan dat de remdruk aan een kant hoger is als de andere, in het verleden gingen de remdrukregelaars nog wel eens defect. Deze zit in de leiding bij de hoofdrempomp of achterwiel. Heb je een stationwagon dan zit er een lastafhankelijke regelaar op. Deze gaan zelden kapot.

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Remt de schoen te sterk als hij in contact is geweest met remvloeistof?????

Het rechter achterwiel blokkeert op glad (zanderig) wegdek. De achterkant van de wagen gaat dan niet omhoog. Als de remdrukregelaar defect is, remt een wiel dan ook te hard bij rustig remmen?????

Fordrat (0) PRO, 10 jaar geleden

tussen de remleiding achter zit links en rechts een ventiel , waar het wiel het sterks word afgeremd is het ventiel defect

kombikart (0), 10 jaar geleden

Afgezien of ventiel defect is of niet, ben ik van mening dat remvoering ten alle tijden vervangen moet worden. Ik zou daar eerst eens mee beginnen om geen verschil alleen al in voering te hebben.
I
Gr Fred

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Ik ben bekend met een ventiel (pressure control relief valve) voor elk achterwiel, dat zich direct onder de hoofdremcilinder bevindt. Dit ventiel wordt pas actief bij hogere remdruk, terwijl het achterwiel blokkeert bij lage remdruk op glad wegdek. Hard remmen op goed asfalt gaat prima!

Inmiddels ben ik aan het sleutelen geslagen en heb ik de linker trommelrem uit elkaar liggen. De hefboom voor de handrem die aan de achterste schoen is geklonken zat vast. Dit verklaart de aan deze kant niet werkende handrem. Dit lijkt mij los te staan van de werking van de voetrem, maar wie weet is straks het probleem opgelost.

Omdat ik in Denemarken zit en omdat het kerst is, monteer ik de schoenen weer terug. Aan beide kanten zien zij er prima uit. En natuurlijk reinig ik alles grondig met remmenreiniger.

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Ik heb de hele boel gereinigd en terug gemonteerd. De handrem is nu aan beide kanten werkzaam. Echter: de rechter achterrem remt nog steeds te hard. Ook wanneer ik op zanderig wegdek rijd en de handrem aantrek, is het het rechter wiel dat blokkeert. Dat zou erop moeten duiden dat het verschil in remkracht niet aan de remdruk ligt maar aan de rem zélf.
De rechter rem was vettig. De nieuwe remcilinder zou toch niet lekken? Er was in ieder geval geen spoor van vloeistof onder de rubbertjes rond de zuigertjes zichtbaar. Aan de binnenkant van de rubbertjes was wél (aan beide kanten) een beetje nattigheid te zien en ik vraag mij af of dit zo hoort (???) Kan het zijn dat er remvloeistof in de remvoeringen gezogen zat en dat die eruit is gezweet bij warm worden? Remschoenen moeten duidelijk vervangen worden. Het lijkt erop dat je gelijk hebt Fred. Wat me echter niet lekker zit is dit: remt een rem die vettig is te hard? Dát zou ik nu graag willen weten!

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Hij is juist niet vet , remolie smeert niet , niet op de manier zoals smeren bedoeld is.
Remvoerring vervangen .

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! En dat hoor ik nú pas!

kombikart (0), 10 jaar geleden

Remvoering vervangen is al meerdere keren geroepen hier.

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Ik zit ze net te bestellen.
Ik zat gewoon teveel gefixeerd op het idee dat remolie op de remmen tot gladde remmen zou leiden.

gebakkenpeer (0), 10 jaar geleden

Vraagje: in de remtrommel staat een diameter van 230mm. De remschoenen die er volgens de leverancier in horen variëren tussen de 228mm en 228,6mm.
Kan dit kloppen?

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Dat is de max maat van de trommel na uitdraaien.
Nieuwe remschoenen even een schuine kant aan vijlen , om lawaai en happen te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.