Ford Focus: Regensensor in te stellen?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vanaf het moment dat de voorruit van mijn auto is vervangen is de regensensor niet meer de oude.

Met de oude voorruit stond de draaischakelaar altijd op de twee-na-laagste stand en werkte perfect.
Nu met de nieuwe voorruit staat hij op de hoogste stand en werkt dan nog steeds niet gevoelig genoeg; als het miezert duurt de tijd tussen twee keer wissen te lang, wat vooral bij veel tegenlicht erg vervelend is. Wat eerst de laagste stand was is nu de hoogste geworden.

Het probleem is dat zowel het schadebedrijf als de dealer zeggen dat er niets aan bij te stellen is. De testmethode van mijn dealer: zet de auto in de wasbox, spuit een straal water over de auto, die je in een storm tegen zou komen en concludeer dat de sensor het doet. Het probleem is alleen niet dat de sensor het niet doet...

Klopt het inderdaad dat er niets aan de sensor is bij te stellen? Bij bijvoorbeeld VAG en Peugeot schijnt dat middels de diagnosecomputer namelijk wel te kunnen.

Interessant detail: ik heb nu dezelfde voorruit als op nieuwe Focussen wordt gebruikt, welke anders is als de ruit die er oorspronkelijk in zat. De regensensor zelf zou echter niet veranderd zijn.

Mager

Geplaatst door Mager (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

toevallig niet een verkeert type ruit ? donkerder getint ? waardoor de sensor minder gevoelig is geworden.

paul,

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Interessant detail: ik heb nu dezelfde voorruit als op nieuwe Focussen wordt gebruikt, welke anders is als de ruit die er oorspronkelijk in zat. De regensensor zelf zou echter niet veranderd zijn

quote

volgens mij, is dit het probleem.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.