Ford Transit: Remprobleem

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Vanwege lekkage, de hoofremcylinder van mijn Transit vervangen. (Rembekrachtiger niet vervangen). Wanneer ik de remmen probeer te ontluchten krijg ik nauwelijks tegendruk (motor staat uit). Bij de voorremmen komt er wel vloeistof uit de ontluchtingsnippels, bij de achterremmen met pijn en moeite.
Pedaal kan tot op de bodem worden doorgedrukt.......
Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

gino3755

Geplaatst door gino3755 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

che voor achter zit er een remdrukregelaar tussen deze moet je open zetten dus de hef boom in die stand als hij vol beladen is als hij on beladen is dan komt er haast geen remvloeistof achter.
mocht dat ook niet lukken dan met remvloeistof aparaat doen maar ook dan moet je de hefboom in belaste stand houden.

groetjes jan.

groetjes jan.

gino3755 (0), 16 jaar geleden

[quote=jan T]che voor achter zit er een remdrukregelaar tussen deze moet je open zetten dus de hef boom in die stand als hij vol beladen is als hij on beladen is dan komt er haast geen remvloeistof achter.
mocht dat ook niet lukken dan met remvloeistof aparaat doen maar ook dan moet je de hefboom in belaste stand houden.

groetjes jan.

groetjes jan.[/quote]
Hoi Jan,

Bedankt voor het snelle antwoord. Heb in dienst 4-tonner gereden en die had een lastafhankelijk remregelsysteem....is dit net zoiets?
Heb de leiding helemaal naar achteren nagelopen. Achter zit een T-stuk dat de leiding verdeelt naar rechts en links...dat is het dus niet.
Voor dat T-stuk zit ongeveer in het midden vd laadvloer een "tonnetje" waar de leiding ingaat en weer uitkomt dus dat zal de regelaar wel zijn maarrr...ik vind er niets van een handel en al helemaal geen hefboom ??? Bovenop het tonnetje zit wel een moer???

Heb de leidingen bij de hoofdremcylinder losgehad en vrouw laten remmen. Uit alledrie spuit de remvloeistof dus ik neem aan dat de hoofdremcylinder goed gemonteerd is of kan de staaf die vanuit de rembekrachtiger de hoofdremcylinder ingaat nog een boosdoener zijn?

Voorremmen nogmaals ontlucht en daar komt mooie heldere remvloeistof uit zonder luchtbellen.

Jan...is dat tonnetje de remdrukregelaar?

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

che dan heb je waarschijnlijk geen last afhankelijke remdruk regelaar want zo ding zie je niet over het hoofd als je de remleiding volgt.
want dan had je van zelf de hefboom met veer gezien.
nu dat niet het geval is denk ik dat het verstandig is om in de garage je remsysteem telaten ontuchten want daar gebruiken ze een apparaat dat het systeem op 2 bar zet en dan pomp je het systeem wel door en de lucht er uit.

groetjes jan.

gino3755 (0), 16 jaar geleden

Was er al bang voor Jan. Dat gaan we dus ook maar doen. Bedankt voor de hulp !!

ressort (0), 16 jaar geleden

Ik heb eens voor gehad dat er een klein stukje rubber in mijn achterremleiding zat,de ene maal had ik rem de andere maal niet,heb ik lang naar gezocht,was een transit van 1970!
Ressort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.