Ford Mondeo: rem/rempedaal blijft hangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdci 130pk

Hallo,

Ik heb een probleem wat erger aan het worden is. Als ik rustig rem en daarna de rem loslaat blijft het rempedaal soms een beetje plakken/hangen en je voelt dat de auto dan nog licht remt. Het pedaal komt vanzelf terug naar boven, maar dit gaat langzaam (1 à 2 seconden). Ik kan het pedaal ook makkelijk zelf terug naar boven trekken, dan laat de rem direct los.

Dit gebeurt alleen tijdens het rijden, als ik stil sta en het rempedaal intrap en loslaat komt het wel direct terug. Bij fors remmen gebeurt het ook niet. Het voelt aan alsof er iets een beetje stroef gaat in het mechanisme van het pedaal, maar ik heb alles al gesmeerd en dit hielp niets (ik denk dat ik alles gesmeerd heb, maar dit is slecht te zien). Ook heb ik het gevoel dat het vaker gebeurt bij hoge buitentemperaturen. De afgelopen dagen lijkt het alsof het overdag vaker gebeurt dan 's avonds als het wat afgekoeld is, maar of dit toeval is of het er echt iets mee te maken heeft weet ik niet.
Het rempedaal blijft wel hard en remmen doet hij nog als de beste, wel piepen de voorremmen een beetje bij rustig remmen.

Iemand een idee waar dit door veroorzaakt wordt?

Alvast bedankt!!

Beemer

Geplaatst door Beemer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou beginnen met de remmen rondom even schoon te maken. Wie weet scheeld dat iets. Anders hoofdremcilinder en rembekrachtiger controleren op werking

Beemer (0), 11 jaar geleden

Is de verbinding tussen pedaal en hoofdremcilinder eigenlijk vast? Ik dacht dat als de hoofdremcilinder blijft hangen dat het rempedaal los te bewegen is. Bij mij is dat nu niet zo, zodra ik m'n voet achter het rempedaal steek schiet de rem gelijk los.

luk vdv (0), 11 jaar geleden

Heb je geen veer op je rempedaal om je pedaal omhoog te drukken? Dit had ik laatst met een dodge aan de hand, veer gebroken van het koppelingspedaal, koppelen als de beste, pedaal komt niet helemaal omhoog. Als je er met je voet tegen tikt floepte die wel volledig terug.
Nieuwe koppelingspedaal moeten zetten, daar waren al 2 wijzigingen op geweest.

Beemer (0), 11 jaar geleden

Zover ik het weet zit er geen veer aan. Het probleem is er ook niet altijd. Ik had gisterenmiddag en avond een keer alleen op m'n sokken gereden zodat ik het goed kon voelen wat er gebeurde. In de middag toen het warm was bleef het pedaal ongeveer 50% van de remacties hangen, gisteravond toen het wat afgekoeld was dat ongeveer 25%.

luk vdv (0), 11 jaar geleden

Ofwel je veer op de hoofdremcilinder ofwel op de pedaal. Er moet een veer zitten om die terug te drukken, anders blijf je gewoon remmen. Dat die soms wel en soms niet terugkomt duidt meestal op een breuk in de veer in de remcilinder. Hierdoor gaat deze scheef staan en dat geeft teveel weerstand om die terug te duwen.

Beemer (0), 11 jaar geleden

Ik zal eens goed gaan kijken. Ik hoop het, dat het zoiets simpels als een veer is.

luk vdv (0), 11 jaar geleden

Als het de veer in de hoofdcilinder is, dan moet je de hele cilinder vervangen. Maar ik denk eerder de veer in de vacuumcilinder. Maar ook dat is een werkje voor je garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.