Ford Focus: Rijgedrag Ford Focus 1.8 benz.

Bouwjaar: 1999

Goedenavond,

Wellicht dat iemand hier me kan adviseren;
Mijn Focus 1.8 16v (54000 km) uit 1999 vertoont erg wisselend rijgedrag, het begint eigenlijk al bij de start, dan schudt de motor behoorlijk maar draait dan goed stationair (750) echter bij wegrijden moet het gas er flink op, gaat stroef, en schakelen gaat erg moeilijk, soms is de start vlekkeloos en dan schakelt de vers.bak als de zonnetje, heb dan ook veel meer vermogen.
Volgens de garage mankeert er niets (meer) aan de auto, maar die hebben er dan ook maar proefritsgewijs in gereden, gaarne jullie advies
Heb in half jaar tijd voor zo'n 1400 euro aan rep uitgegeven, dat terwijl de auto nog onder de Peugeot Leeuwekeur garantie valt ( die overigens weinig voorstelt )

gr Ralph

Ralph9255

Geplaatst door Ralph9255 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

zitten de juiste bougies er in en op de goede maat ,alle instellingen in de pcm(computer) evt een update geen valse lucht via pvc klep (carterventilatieklep)
vvor de rest mij geen problemen bekend rij zelf al 5.5 jaar met een 1.8 en bevalt goed op benz verbruik na maar ja een ford is nooit echt zuinig

Ralph9255 (0), 19 jaar geleden

Goedemorgen, bedankt voor je reaktie, kon niet eerder antwoorden, ben net terug van wintersport ( met de Focus ) alles is vernieuwd en getest, heb ook alleen het gevoel dat er valse lucht wordt aangezogen, bergop nl absoluut geen vermogen ( geen druk ?) < auto haalt wel snelheid van 200 km/h en verbruik is dan 1 op 10 en normaal zo,n 1 op 11,5, hebben de auto voor de vakantie echter ingeruild voor een Mondeo uit 2002 ( 1.8 benz )

Ralph9255 (0), 19 jaar geleden

Laatste nieuws; de Mondeo is een geschenk uit de hemel, rijdt perfect en is nog zuiniger in verbruik dan de focus (?), weet het nu zeker, een Ford haal je bij een Ford-dealer ( zeker niet bij een Peugeot Dealer in Montfoort ) scheelt een hoop ellende en kosten, bedankt voor de kosten mijnheer van Jaarsveld in ieder geval !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.