Ford Mondeo: Roest onderkant deuren binnenkant.

Bouwjaar: 2003

Mijn Mondeo van begin 2003 vertoont nu al roest aan de onderkant van de deuren. Dit schijnt bij een hele reeks Mondeo's zo te zijn.
De auto moet binnenkomen bij de dealer, waar de carosserieafdeling zijn handen vol heeft om al die auto's te herstellen. Mijn vraag is: kan dat wel op een definitieve manier hersteld worden zonder dat er na een jaar al weer roest komt?

Arie560

Geplaatst door Arie560 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

als het van binnenuit komt zullen de deuren vervangen moeten worden, dat zal denk ik wel niet gebeuren.

als je kunt aantonen dat het van binnen uit komt, dan heb je recht op nieuwe deuren.

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vreemd,wij hebben er nog geen 1 gehad,met roest aan de deuren.
Focus wel,maar Mondeo,nee.


Niels

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Hier in de buurt rijden veel Mondeo's, veel personeel van Ford Genk. Er zijn problemen bekend van slechte kit die gebruikt werd aan de felsranden van de deuren. Door die slechte kit ontstaat roest onder de lak, waardoor de lak begint af te bladderen.
Ik zou toch maar eens goed kijken bij verschillende Mondeo's vanaf 2001-2002. Die vertonen bijna allemaal beginnende roestvorming. Aan de buitenzijde van de wagen is nog niets te zien, maar als niet ingegrepen wordt komt dat wel.
Om de 14 dagen komt iemand van de Fordfabriek bij de dealers om de problemen te bespreken en op te lossen. Een kennis is vorige week met zijn auto bij de dealer geweest. Er waren nog acht mensen daar aanwezig met dezelfde problemen.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

NIEUWE DEUREN ! HAHAHAH DENK JE DAT ! ZE HAALE DE ROEST WEG NIEUW LAAGIE VERF ER OP EN NIEMAND DIE DAT ZIET ! HEB ZELF VEEL FORDJES GEDAAN ! TOEN IK ALS SCHADE HERSTELER WERKTE ! VOOR DE DEALER DUS IK WEET HOE HET GAAD

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

schnitzel heeft gelijk, portieren worden niet vervangen, de oude kitlaag word verwijderd incl roest, na primen wordt er een nieuwe gewijzigde kit aangebracht en de felsranden worden gespoten (ja niels, een enkele mondeo komt helaas voor)
Ford geeft 12 jaar garantie op doorroesten van binnen uit op deze modellen, dus als de roest terug komt na herstel zal ford dit weer voor haar rekening nemen.maar dan moet de auto wel eens perjaar naar de Ford dealer voor de verplichte carrosserie controle (in her service boekje aantekenen!!)

sauspasta (0), 18 jaar geleden

Ik heb eens een fiat jehad , die roesten erg.
In de deuren kan je het beste lijnolie doen en dan één maal gekookt, die droogt namelijk.
Ik heb die auto 3 jaar gehad en daar is het nooit verder geroest.
Ik heb een mondeo die roeste ook al naar 5 jaar.Garantie is leuk maar je moet de auto minimaal 1 keer per jaar bij een dealer voor een beurt of zo laten onderhouden.
Als je dat niet doet kan je fluiten naar je garantie.
dus als je de auto houd en je wilt zelf onderhoud doeen bv de kwikfit de olie verversen, is voor de binnenkant van de deuren en van dat soort plekken, lijnolie een perfect middel.
Succes
gr Niels

janlies (0), 18 jaar geleden

Ja ik heb ook lichte roest vorming kan ik ook aanspraak maken op de garantie ik ben tweede eigenaar.

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Ik ben vandaag naar de garage geweest waar een persoon van Ford zelf aanwezig was. Hij bekeek eens vluchtig de deuren, noemde een bepaalde code( bestemd voor de dealer)en daarop werd een afspraak gemaakt om volgens de Ford procedure de deuren te behandelen. Op mijn vraag of die behandeling voldoende was voor de levensduur van de auto, werd mij verteld dat ik 12 jaar garantie heb tegen doorroesten, en dat ik dan maar terug moest komen als er terug roest komt. Mijn vertrouwen in Ford is nu wel helemaal weg. Ik heb het gevoel dat men ermee verveeld zit en dat laat men goed merken. Maar dit is een fout van de fabriek en daar kan de klant toch niets aan doen zeker.

Ralph9255 (0), 18 jaar geleden

Laatst stond in de autoweek een ingezonden brief van een mondeo bezitter met soortgelijke klacht;de man kreeg van Ford Nederland 900 euro om het euvel ergens te laten herstellen.......

Arjen615 (0), 18 jaar geleden

Ik heb zelf een ford focus uit 1999 (first edition) en heb ook last van roest aan de lasnaden onderaan de achterportieren, daarnaast heb ik 2 kleine roestplekjes op de achterklep bij het raamscharnier zitten. Ik ben tevens 2e eigenaar; gekocht in maart van dit jaar. De auto is door de eerste eigenaar volledig dealer-onderhouden en alle stempels zijn gezet. Ik heb mijn verkooppunt (Renault-garage) al ingelicht, en wacht op antwoord; misschien iemand anders die hier ervaring mee heeft??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.