Ford Transit: roetvorming

Bouwjaar: 1997

Ik rij met een ford transit 2500 turbo diesel , ik heb met deze wagen al probleemloos 330.000.km gereden , maar een probleem stoort mij erg en dit probleem vinden ze in mijn garage niet.
Het probleem is dat vanaf ongeveer 2500 toeren of ongeveer 85 km/pu er vermogenverlies optreedt en dit geeft dat hij inhoudt en er veel roetontwikkeling uit de uitlaat komt , na een tijdje voel ik een lichte schok de roetuitstoot stopt en hij verhoogt terug in vermogen en snelheid , vanaf dat moment kan ik honderden km rijden zonder problemen tot de moment dat ik moet inhouden en terug onder de " ongeveer " 85 km /pu kom als ik dan terug moet optrekken gebeurt het 9 op 10 dat hij het terug heeft.
Ik rij zo ongeveer al 200.000. km met dit probleem tot ik jullie site tegenkwam , daarmee deze vraag , hopend dat iemand mij een antwoord kan geven op dit probleem , zou graag met deze wagen nog enkele honderduizenden km willen bollen , groeten Alex

svenco

Geplaatst door svenco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de auto op contact zet gaat er linksonder op je dash board ook een rood lampje branden van de motor management.
Nu is het zo dat dit lampje na het starten direct uit moet gaan.
Gaat deze pas uit na ongeveer 2 seconden, zit er een storingscode in de auto.
Laat deze dan een keer uitlezen, misschien word je daar wijzer van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.