Ford Focus: Ruitenwissers en kachel Ford Focus I werken niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8TDDI

Beste,

Ik ben inmiddels redelijk wanhopig. Ik heb een Focus 1.8TDDI uit '99 waar ik met veel plezier in rij. Sinds 2 weken heb ik een hardnekkige storing. Bij het aanzetten van het contact of starten van de motor werkt de rechter hendel aan het stuur niet. Aldus geen ruitenwissers voor en achter. Ook geen sproeiers. Daarbij werkt op dat moment de (1,2,3,5)stelknop van de kachel ook niet. Ook hoor ik de kachel niet blazen. Jullie begrijpen de moeilijkheid tijdens het winterweer met alle vocht en vrieskou op de ramen...

Wat ik heb gemerkt:
Als de kachel op 0 staat gaat deze recirculeren, zo gauw ik de rechter hendel aan het stuur bedien gaat deze van recirculeren af (ik zie ook echt de kachelklep openen/sluiten om buitenlucht te pakken).

Dit probleem doet zich vrij willekeurig voor. De ene keer is het direct aanwezig als ik contact aanzet. Soms niet. Als het probleem zich voordoet gaat het soms na een aantal minuten over. Ineens/spontaan gaan dan de voor en achter wissers wissen. Soms gaat het ook niet over. Het probleem heeft zich nooit nadien voorgedaan. Als het bij het starten goed is, komt het probleem niet nadien tijdens het rijden.

Wat ik inmiddels heb gedaan: Wisserhendel vervangen door een van de sloop, accu losgehad uiteraard, Central Timer Module vervangen door een van de sloop, visuele inspectie van alle bedrading die zich bij de voetruimte bevind. 4 massapunten in de buurt van de accu schoongemaakt.

In de weken ervoor is vervangen: olie, oliefilter & interieurfilter. Ik heb gekeken of bij het wisselen van het interieurfilter soms de parafan is gaan lekken, maar kan geen vocht ontdekken (ook niet in de buurt van de kachel / CV module).

Ik heb geen OBD diagnose tool, maar de tellerunit geeft aan DTC None. Ik neem dus aan dat er geen foutmeldingen zijn?

Alle ideeen zijn erg welkom. Inmiddels zitten er uren werk in en de nodige kosten aan onnodige sloop onderdelen... Alvast dank!

Jasper85

Geplaatst door Jasper85 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jasper85 (0), 14 jaar geleden

Deze week bleek dat als de storing zich voordoet er ook geen parkeerlicht en remlichten werken! Vervolgens heb ik de lichtschakelaar vervangen door een van de sloop. Het probleem blijft.

Gek genoeg kan ik het contact aanzetten en dan is er geen probleem. Vervolgens contact uit en weer aanzetten en het probleem is er wel.

Aldus zijn de symptomen: rechterhendel aan het stuur doet niks, kachelmotor doet raar, recirculatieklep doet raar, parkeerlicht en remlichten werken niet...

Iemand?

Jasper85 (0), 14 jaar geleden

Meten is weten... Op zekering 43 stond geen spanning met de wissers en contact op AAN. Toen ik relais R1 aantikte in de extra zekeringkast begonnen spontaan de wissers te wissen. Het hele probleem was dus waarschijnlijk een rottig relais van nog geen 5 euro.

Als ik binnen een week niet reageer mogen jullie aannemen dat dit het probleem was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.