Ford Mondeo: Schakeling aanwezig t.b.v. mistlamp aanhanger?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TD

Hoi,

Naar het schijnt zit er op de stekker van de standaard trekhaak van de Ford Focus station (2002) een schakeling waardoor je een aanhanger met mistlamp kunt aansluiten zonder een 13 polige stekker te hoeven monteren. Als je in de auto de schakelaar omzet, gaat de mistlamp van de aanhanger áán terwijl de mistlamp op de auto úit blijft. Zit deze schakeling ook op mijn mondeo 1.8 TD station uit 1999?

Op welke stekkerpool dien ik de (zojuist zelf gemonteerde) mistlamp van de aanhanger dan aan te sluiten, of is er nog meer voor nodig?

Piet8981

Geplaatst door Piet8981 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Piet8981 (0), 17 jaar geleden

Ben zelf al aan het zoeken geweest. Kwam o.a. de handleiding tegen van de Brink trekhaak + aansluitschema op http://www.brink.pl/download_kabelsetman... . En jawel, er is een speciale voorziening ingebouwd voor het uitschakelen van de mistlamp van de auto! Het gaat om contact 2 en 8.

Blijft mijn vraag echter: op welke pool van de stekker (bij de trekhaak) moet ik de mistlamp van de aanhanger aansluiten? Op 2 of 8? Of misschien op allebei? Of moet ik iets doorlussen?

Piet8981 (0), 17 jaar geleden

Hmmm... hoe kun je in vredesnaam 8 polen hebben op een 7 polige stekker? :))
Die 8e pool zal dus wel een interne pool zijn. Daar hoef ik dus niets mee te doen denk ik. Dus gewoon de mistlamp aansluiten op pin 2 en klaar is kees.

Handig zo'n forum:-)

Piet8981 (0), 17 jaar geleden

Helaas. Ik heb zojuist de mistlamp van de aanhanger aangesloten op pin 2. Deze ging gelijk branden toen ik de stekker erin stak. Het is dus kennelijk gewoon een 12V continu aansluiting. Klopt dat, of doe ik iets verkeerd? Volgens de website van Brink (zie url ergens hierboven) zit er echt een mistlamp uitschakeling in....

eric323 (0), 17 jaar geleden

de link naar het bestand werkt helaas niet.
Maar ik dacht er in de stopcontacten van brink een schakelaartje kan zitten zitten, welke, als de stekker
van de aanhanger er in gestoken wordt, de mistlamp van de auto onderbreekt en die van de aanhanger "activeert".

Echter, als je mistlamp direkt gaat branden zit er dus geen mistlamp aansluiting op je stopcontact, maar een constante 12Volt.
Dit is een keuze, of je pinnummer 2 (of 54g) mag je gebruiken voor je mistlamp OF constante stroomdraad.
Als je hem dus wilt gebruiken voor je mistlamp dan zal je de bedrading van de trekhaak aan moeten passen................

Zie voor meer info deze link : http://members.lycos.nl/Hugo1962/home/tr...

succes............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.