Ford Fiesta: Schema dashboard verlichting+aansluitingen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3I

Beste mensen,

Ik ben opzoek naar schema's van mijn ford fiesta uit 1994.
Ik zoek de schema's van de dashboard verlichting en aansluitingen. Ik heb het al bij ford geprobeerd bij mij in de omgeving maar die willen geld zien.... ik vindt wel jammer maar helaas.


Als iemand mij hieraan kan helpen zou ik heel blij zijn.

Romanoc

Geplaatst door Romanoc , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

Hans4040 PRO, 12 jaar geleden

ik heb helaas geen schema`s maar probeer het hier eens: http://www.fiestaclub.nl/

mvg,
Hans.

Doktor PRO, 12 jaar geleden

Wat is precies het probleem? brandt de dashboardverlichting niet? kijk dan ook of de stadslichten en achterlcihten het soms niet doen, indien deze ook niet werken is de schakelaar stuk.

Als het een andere klacht is horen we dat graag,

Suc6

Romanoc, 12 jaar geleden

Ik heb accu/dynamo problemen. Mijn accu lampje brand tevens ook niet en ik wil weten hoe dat dashbord deeltje in elkaar zit met de aansluitingen. Zodat ik kan vinden waar de fout zit met mijn lampje.

Als ik op de snelweg rijdt met wat verbruikers aan (in z'n 5) valt mijn stroom weg. Zodra ik terug schakel naar z'n 4 doet hij het weer wel.

Ik denk dus dat er wat mis is met mijn dynamo aansturing

Doktor PRO, 12 jaar geleden

Ok, kijk eerst eens of het lampje van de accu wel gaat branden als je het blauwe draadje van de dynamo tegen de massa aan houdt.
Indien dit wel gaat branden (met contact aan uiteraard) dan heb je een probleem in de dynamo.
indien deze niet brandt dan kan je nog kijken naar de stekkerverbinding op de voorste balk, onder de radiateur thv de startmotor, daar zit een verbinding in dit blauwe draadje, die wil nog wel eens voor problemen zorgen.
Meet met die verbinding los eens de spanning op het baluwe draadje, dit moet accuspanning zijn en loopt via het lampje van de accu in het dashboard.

Suc6

Romanoc, 12 jaar geleden

Een blauwe draad.. Die kan ik dus ook nergens vinden. kan zijn dat hij er wel is maar da tik de kleur niet heb onthouden.

Ik heb de rode draad "+" en dan nog een draadje dat de zelfde kabel huls inloopt die ik over een pikkie moet douwen. Ik kan ook niet weerhalen waar deze vandaan komt. Hoeveel draden moeten er eigenlijk op de dynamo aangesloten zijn? 2 of 3 ? want dan hebben we snel het probleem gevonden :)

Het lampje van me dashboard moet goed zijn want ik heb hem gewisseld met het lampje van de airbag (waren de zelfde codering) en het airbag lampje werkt met het accu lampje. Dus het probleem moet in de verbinding zitten met de dynamo.

Morgen ochtend ga ik weer eens kijken want ik heb geen looplamp bij de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.