Ford Focus: Schokken/ stotend/inhouden bij optrekken.

Bouwjaar: 1999

Sinds enige tijd vertoont mijn auto (Focus 1.6i benzine)de nare gewoonte dat hij zich regelmatig stotterend, stotend in beweging zet. Eenmaal op snelheid moet ik dan heel rustig het gaspedaal bedienen (echt heel rustig) om hiermee niet geconfronteerd te worden. Op deze site heb ik al meer van dit soort vragen gezien maar wat nu uiteindelijk een goede oplossing voor dit probleem (eerst het probleem helder hebben eigenlijk)is heb ik nog niet kunnen ontdekken.
De garage heeft in eeerset instantie de bombine vervangen: "nu moet het goed zijn". Dit bleek dus niets te helpen waarna de garage tot de ondekking kwam de kabels vanaf de bombine wat roetaanslag bevatte op grond waarvan de conclusie werd getrokken dat deze doorsloegen. Deze kabels zijn ook vernieuwd. "Dat zal het geweest zijn". Je begrijpt het al het probleem doet zich nog steeds voor. De garage is momenteel gesloten wegens vakantie, maar uiteraard ga ik terug. De garagehouder zei in eerste instantie nog dat hij een defecte bombine niet uit kon lezen of dat dit in ieder geval niet door een systeem (?) wordt aangegeven. Wie o wie weet de oorzaak van het euvel en ook nog hoe het moet worden opgelost?

Berntel

Geplaatst door Berntel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Berntel (0), 18 jaar geleden

In week 35-2005 ben ik naar de garage geweest omdat het probleem zich nog steeds voordeed. De volgende stap is geweest dat er nieuwe bougies zijn geplaatst. En zie, tot nu toe (3 dagen later) is het stotteren niet meer voorgekomen. Je kunt je dus afvragen of de vervanging van de bobine - wat overigens in rekening is gebracht - wel nodig is geweest. Volgende vraag hoe draai je dit richting garage vervolgens weer terug?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.