Ford Focus: Schokkend/stotterend optrekken.

Bouwjaar: 1999

Op de site heb ik al heel veel van dit soort constateringen gezien over de Focus (in mijn geval een 1.6I wagon).
Wat wil het geval? Ook mijn voertuig stottert behoorlijk als ik optrek en dan met name als ik enigszins vlot wil optrekken. Het lijkt wel dat hij dat doet nadat hij een kleine beurt (112.000 km's) heeft gehad want voor die tijd had ik geen last. Hij stottert ook niet altijd maar dan begint hij op enig moment wel weer die kuren te vertonen. Ik ben naar de Ford garage gegaan en de bombine is toen vervangen "nou moet het goed zijn; we hebben de bombine vervangen ondanks dat doormeten (?) geen foutmelding van de werking van de bombine kan aangeven". Het probleem was dus niet verholpen, dus weer terug. Ditmaal zijn de kabels vanaf de bombine vervangen: er bleken roetsporen op te zitten die op doorslaan wijzen. "Dit moet het euvel zijn". Andermaal bleek helaas dat het gestotter nog steeds in dezelfde mate aanhoudt.
Weer terug naar de garage waar ik hoorde dat deze 14 dagen i.v.m. vakantie gesloten was. Het personeel meegegeven om in de vakantie maar eens over de oplossing van dit probleem na te denken. Ondertussen zit ik natuurlijk met een onbevredigend gevoel: wat zou nou de volgende oplossing zijn die uit de hoge hoed getoverd wordt?
Waar ik misschien nog meer aan heb is iemand die hier al vaker mee van doen gehad heeft en de oplossing in huis heeft; wie oh wie heeft de oplossing?

Berntel

Geplaatst door Berntel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

recursos (0), 17 jaar geleden

Graag zou ik willen weten wat de oplossing was. Mijn motor van Ford Focus 1.4i uit 1999 stottert nadat er extra gas wordt gegevem. Motor is doorgemeten, echter geen problemen gevonden. Bougies, bougieskabels zijn daarvoor al vervangen. Er is nog geen oorzaak gevonden.

henkbussch (0), 17 jaar geleden

tank eens v power ,mijn probleem was toen opgelost

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

henk vpower is GEEN MONTEUR

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

achter op inlaat spruitstuk zit een klep (buis) egr
afhalen en goed reinigen en mont.
kijk wat er gebeurd
mvg jerry

Stijn11187 (0), 17 jaar geleden

Hoi Berntel, ik heb een hele tijd geleden hetzelfde euvel aan de hand gehad ook bobine vervangen, verschillende keren de bougies en kabels, maar steeds bruine sporen op bougies en de bougiekoppen van de kabels, toen op zoek gegaan naar iets wat een soort van sealing vormt tussen de bougies en de bougiekabelkop. Dit heb ik gevonden in is gewoon in de handel te verkrijgen, siliconenspray van het merk holts (volgens mij, ben niet zeker). Flink wat verstuiven in de bougiekabel koppen en dan onmidellijk aansluiten op de bougies en karren maar. Er komt makelijk wat vocht tussen de bougies en de bougiekabelkoppen te zitten met als gevolg dat de vonk niet door de bougie loopt, maar erlangs af met als gevolg bruine strepen op het porselein van de bougies. Ik hoop je hiermee geholpen te kunnen hebben. PS het is niet nodig om opnieuw nieuwe bougies en kabels te steken, maar zorg dat je de bruine sporen van de bougies eraf schuurt met een zacht schuursponsje wat je wellicht ook in de keuken gebruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.