Ford Focus: Geluid carkit over boxen

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb met de aanwijzingen op dit forum mijn mute-aansluiting van een nokia carkit kunnen aansluiten; geen probleem. Ik zou echter ook graag het geluid van de carkit over de boxen willen laten gaan; en ik las in de beschrijving van de radio 6000cd (ford-inbouw) dat het ook mogelijk is om de menu-knoppen te gebruiken om telefoonnummers op te zoeken en te bellen. Wie weet hoe ik beide voor elkaar krijg, dus:

1. Hoe krijg ik het geluid van de carkit over de boxen?
2. Hoe kan ik de radio gebruiken om te bellen?
3. Wie heeft een aansluitschema van de 6000-serie fordradio?

Alvast bedankt.

Mvg.

Arjen Rotensen

Arjen615

Geplaatst door Arjen615 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MondeoWilco (0), 18 jaar geleden

De carkit is gewoon zonder mutebox te gebruiken, dan heb je van de nokia carkit af het gele mute draadje direct in het middelste contact van de kleine gele stekker achter de radio geplaatst (neem ik aan).

Om het geluid van de carkit over je boxen te krijgen moet je een zogenaamde mutebox bestellen (+/- 50 euro). Probeer deze direct voor je Mondeo te bestellen, de universele zullen je een hoop werk kosten.

Ik weet alleen niet of er muteboxen met kant en klare bekabeling voor de 6000 zijn. Zelf heb ik een 6006 met een 7 polige voedings aansluiting, de mutebox die ik tot mijn beschikking had, had een 8 polige stekker. Het verloopje voor de speakers was wel in orde.

Als je het nog ziet zitten, geef dan even een seintje, dan kan ik je een hele uitleg geven welke draden je weg moet knippen en welke je waar moet aansluiten.

Ik weet niet of het mogelijk is de tel. te bedienen met de radio, dacht dat dat alleen voor vaste tel inbouw was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.