Ford Focus: Schokkend sturen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Het volgende : Tijdens het rijden van +/- 50 km/u stuur ik lichtjes van links naar rechts en dan schokt mijn stuur, het is alsof de bekrachtiging met stoten zijn werk doet. Heb ook het idee dat hij niet meer zo licht stuurt als voorheen. Geen lekkage, banden zijn op spanning en goed van profiel, er zit niks los, olie op peil.

Het is erger bij koude motor dan wanneer hij warm is, maar het probleem blijft hetzelfde. Er ligt al een nieuwe distributieriem met rollen op. Ook de multiriem en waterpomp zijn daarbij vervangen maar vantevoren was het probleem er al en het is hierdoor niet erger of minder geworden.

De kilometerstand is overigens 132000 km.

Wat kan het zijn? en komt dit vaker voor?

christian1699

Geplaatst door christian1699 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jopiekees (0) PRO, 13 jaar geleden

Klinkt alsof de pomp zijn beste tijd heeft gehad, hoe voelt het als je stuurt bij een hoger motortoerental? Gaat dan de frequentie van het trillen ook merkbaar omhoog? Zijn de fuseekogels en de stuurkogels wel fris? Als hier veel weerstand in zit, gaat het ook schokken tijdens het sturen.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.