Ford Fiesta: slaat aan en meteen weer af bij koude start

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Deze auto slaat meteen aan bij de koude start en na 1 seconde ook weer af. Omdat de auto voor iets anders bij ons stond en we toen geen tijd hadden om hier dieper op in te gaan hebben we pasgeleden even het gasklephuis gereinigd. Hiermee is de klacht echter niet verdwenen, soms heeft klant geen probleem en soms moet hij wel tot 4 keer opnieuw starten voordat de motor blijft lopen. Ook als klant direct na het aanslaan van de motor gasgeeft slaat hij af. Ook heeft de klant al een andere sleutel geprobeerd en dit maakt geen verschil. Nu stond de auto vanmorgen bij ons en heb ik zelf de koude start kunnen proberen maar de auto bleef bij mij gewoon lopen, mooi versneld stationair. Ik heb de foutcodes uitgelezen en ik krijg alleen U2510 : ongeldige beveilig. data ontvang. van ecu aandrijflijn - geen aanvullend foutsymptoom beschikbaar voor deze DTC. DTC aanwezig op moment van verzoek. Storingslamp uit voor deze DTC.
Wie kan mij hier een nuttige tip over geven?

harlie

Geplaatst door harlie PRO , lid sinds 8 jaar geleden

8 Reacties

oortje61 PRO, 6 jaar geleden

hoi harlie wat voor moterolie zit erin ik hoor het wel van je gr john

harlie PRO, 6 jaar geleden

5w30

marcel7031 PRO, 6 jaar geleden

Als je remmenreiniger méé inspuit zou het dan beter gaan? Maw benzinepomp(of -relais) wil soms niet?
Massa van de pomp wil wel eens vervelend doen.
Merkbenzine erin?

harlie PRO, 6 jaar geleden

Dat is moeilijk proberen marcel omdat hij niet altijd dit probleem heeft. Ik vroeg me af of jullie iets kunnen met de foutcode.

harlie PRO, 6 jaar geleden

Hoi Marcel, wat bedoel je precies met massa van de pomp, slechte verbinding in de tank bij de pomp of buiten de tank?

harlie PRO, 6 jaar geleden

Bij gebrek aan antwoorden even een update; we weten dat de pomp altijd draait voordat de klant gaat starten.
We hebben met een scoop gemeten op de signaaldraad van een injector en een signaaldraad van de bobine, zodoende hebben we geconstateerd dat op het moment van stilvallen de spanning op de bobine wegvalt en het signaal op de injectoren blijft. Nu werd mij verteld dat de ecu van het mm wel eens dit soort problemen veroorzaakt en dit werd bevestigd door AC-tronics. ECU bij hun voor reparatie aangeboden en teruggekregen met de boodschap dat de storing niet is aangetroffen. Alles weer ingebouwd en probleem is idd nog steeds aanwezig. Echter nu maak ik ook mee dat mijn dagteller zomaar terugspringt op 0 tijdens starten en na een aantal keren starten zomaar weer terug op de waarde waar hij stond! We hebben inmiddels een schema en daarmee ga ik verder zoeken. Als jullie nog tips hebben: graag, zoniet houd ik jullie op de hoogte als ik weer nieuws heb.

harlie PRO, 6 jaar geleden

Omdat de storing sterk vermindert is heeft de klant de auto mee en gaat het even proberen.

harlie PRO, 6 jaar geleden

Klant heeft ons laten weten dat het probleem voor 95% weg is en weer prima start/rijdt. Omdat ze echter de afgelopen jaren al vaker problemen hebben gehad hebben ze hem toch ingeruild voor een andere.
Volgens mij heeft het toch in de ECU gezeten en is dit met het testen ervan ongemerkt opgelost. (ECU wordt dan verwarmt en afgekoeld) Iedereen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.