Ford Fiesta: koelvin slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8D

mijn koelvin die slaat niet aan.
auto die wordt behoorlijk warm bij stilstand met draaiende motor, op het moment dat ik ga rijden. koelt die weer af en staat metertje weer in het midden. (kan ik hieruit concluderen dat mijn waterpomp gewoon goed werkt?)

echter wil ik zeker weten dat mijn koelventilator niet kapot is, aangezien hij niet aanslaat bij een te warme motor. weet iemand hoe ik dit kan testen ?

milton7910

Geplaatst door milton7910 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

svaleras (100), 9 jaar geleden

tja, Waarschijnlijk schakelaar defect die erop zit of misschien het motortje wat de ventilator aanjaagt. Meestal deze twee dingen.
Je kan ook de kabels die op de schakelaar zitten doorverbinden zodat de ventilator constant draait. Dan weet je dat de motor van de ventilator goed is en loop je in ieder geval niet het risico dat de motor te warm wordt. En kun je in de tussentijd naar een andere schakelaar zoeken eventueel. Zo zou ik het doen in ieder geval

svaleras (100), 9 jaar geleden

Zijn trouwens je waterleidingen hard of zacht als je er in knijpt?

milton7910 (0), 9 jaar geleden

Bovenste slang die direct op de thermostaat zit is zacht en kan ik gewoon inknijpen. Koelvin heb ik doorverbonden maar die vertoond nog steeds geen teken van leven. Dus ik denk dat die sowieso defect is.

Ik zie dat het koelwater smerig is. Lijkt op roest. Dus ik ga het systeem spoelen en een nieuwe thermostaat erin doen. Ik hou jullie op de hoogte.

Hendrixx (0), 9 jaar geleden

Volgens mij moet je van "denken dat de fan defect is" naar "zeker weten dat de fan defect is".
Voed de fan met 12v rechtstreeks van een accu en controleer de bedrading.
Heb je spanning op de thermo-schakelaar in de radiateur?
Vervuilde koelvloeistof vervangen is altijd altijd goed.
Thermostaat vervangen? Mmm, geen reden voor lijkt mij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.