Ford Mondeo: Slaat niet meer aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 Tddi 90 Pk

collega's,

Sinds een week zijn we op zoek naar volgend probleem. Klant valt in panne met Mondeo bj 02 90 Pk, met foutcodes FIP en communicatieverlies PCM <> FIP. Wij monteren een nieuwe brandstofpomp, ontluchten vlgs de regels, maar de wagen slaat pas na lang starten aan. Klant haalt de wagen op, en rijdt een week rond zonder problemen, hij meldt enkel dat hij 's morgens langer moet starten als voordien. Na die week valt de wagen uit tijdens het rijden, en krijgt hij hem niet meer aan de praat. Zelfde foutcodes komen terug, en ook wij krijgen de wagen niet meer in gang. Krukassignaal is aanwezig, voeding FIP is aanwezig, maar wagen slaat niet meer aan. Heeft iemand dit al voorgehad?

Alvast bedankt voor jullie reacties

omega B 2002

Geplaatst door omega B 2002 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Stekkerpennen in stekker op FIP controleren( ik dacht 2,5mm strak, meten met achterkant van een nieuwe boor), bedrading vanaf FIP naar beneden toe controleren.

Suc6

omega B 2002 (0) PRO, 13 jaar geleden

blijkt allemaal in orde, op pen 6 en 7 voeding, en je hoort de klep in de pomp bij het contact aanzetten...

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedrading van de pomp goed controleren, pennetjes met boortje 2,5mm controleren of deze goed klemt.
Weet niet of de bedrading ook langs de startmotor loopt, bij de transit schuurt de kabelboom door op de startmotor en krijg je dezelde foutcodes. Dus kabelboom even goed controleren, vooral in de buurt van de startmotor....

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=omega B 2002]blijkt allemaal in orde, op pen 6 en 7 voeding, en je hoort de klep in de pomp bij het contact aanzetten...[/quote]
Heb je de spanning belast gemeten? voeding komt via relais k219 en die zit inder de accu, massa zit bij de rechter veerpoot.

Suc6

Aladdin (0) PRO, 13 jaar geleden

weet je zeker dat ie op tijd staat pen in de vliegwiel,......
had namelijk ook een x meegemaakt dat ie net niet helemaal op tijd stond 4 bouten br pomp duurde ook langer met starten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.