Ford Focus 2001: Slangetje gebroken van achterruitesproeier

Bouwjaar: 2001

Het gaat hier over een Focus Clipper. Het slangetje van de achterruitesproeier is gebroken ongeveer op de plaats waar het van het koetswerk overgaat naar de achterdeur. Ik denk niet dat ik de eerste ben die dit voorheeft. Ik had graag van de Ford mensen geweten hoe ik dit best kan oplossen en of ik de ganse slang dien te vervangen.
Hartelijk dank voor alle info.
Luc

Lucky luck

Geplaatst door Lucky luck (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

H.v.d.Schoot (0), 17 jaar geleden

Doorvoerrubber in de achterklep lospeuteren, dan blijkt dat de slang nog wat ruimte heeft als je er aan trekt.
Het slangetje op de breuk doorknippen en c.a. 30 cm verlengen met de zelfde diameter slang en met twee hardplastic pijpjes van 8 cm lang van een opzuigbuisje uit het vloeistofreservoir, van de sloop. Uiteinde slang warm maken met een aansteker en de pijpjes op 4 cm vast laten krimpen in de slang.

Daarna in de achterklepdoorvoer verder terugduwen, alsook in de dakdoorvoer verder doorduwen. Zorg ervoor dat de slang niet geknikt zit en rubber weer terugplaatsen.
Blijft zo weer lange tijd goed.

Succes,

Henk

Lucky luck (0), 17 jaar geleden

Hallo Henk,
Prima uitleg. Ik dacht al dat het zoiets moest zijn. Het is niet echt dringend, dus in de loop van de volgende weken gaat het uitgevoerd worden.
Hartelijk dank voor de toelichting.
Luc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.