Ford Mondeo: Slecht zittende stoel Mondeo

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

De bestuurdersstoel zit niet meer goed, zelfs zo slecht dat ik last van mijn zij krijg.
Is het mogelijk om de zitting en rugleuning (kussens) met die van de passagiersstoel te verwisselen of ziet hier verschil in?
Zo ja, hoe kan ik de stoelen eruit halen om deze klus te klaren?

jpost

Geplaatst door jpost (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Robert10094 (0), 17 jaar geleden

Hoe het bij een Mondeo in elkaar zit weet ik niet, maar ik had een soort gelijk probleem bij m'n Focus (en dat al bij 35000 km) , daar bleek een beugel te zijn afgebroken waardoor je constant scheef zat (met als gevolg ook rugklachten aan 1 zijde). Die beugel zit op de bak vastgelast waar je vulling dus inzit ; je hebt dus het normale vlakke zitgedeelte en aan de zijkant links/rechts een verhoging waar dus de beugel voor versteviging moet zorgen. Het kan dus zijn dat de linker beugel is afgebroken omdat je aan die zijde uitstapt en het meeste gewicht op die beugel komt.
De stoel zelf (met slede) zit met 4 torx bouten vast in de vloer en er zit waarschijnlijk een electrische stekker aansluiting onder de stoel voor de gordelspanners ; deze kun je zo loshalen.
Als je de stoel er uithaalt kun je zo aan de onderkant de 4 bouten van de bak losdraaien en zo de hele zitbak eruit nemen.
Je kunt nu makkelijk de bekleding loshalen waardoor je de vulling er zo uitneemt en met een beetje geluk is het probleem wel te vinden (let wel : de randen v/d bak zijn nogal scherp). Voor het vastzetten v/d bekleding daarna kun je eventueel tie-wraps gebruiken. Bij mijn Focus kon ik de bestuurders zitgedeelte gewoon omwisselen met het passagierszitgedeelte (dus de complete bak met vulling)
Het kan ook zijn dat de beugel nog goed is maar dat deze is ingesneden in de vulling maar dat kun je wel voelen.
Het concept is waarschijnlijk zo slecht geweest dat in heel Europa geen nieuwe vullingen meer te krijgen zijn, ik moet dus een nieuwe bak (zonder beugel...) kopen voor wel verkrijgbare vullingen.
Succes

Theodoor (0), 17 jaar geleden

jongens, ik hoop niet dat ik een of andere regel overtreed, maar voor auto stoelen en bekleding vragen / leveringen moet je de gouden zetel bellen in medemblik.
Die stoffeert veel auto's en heeft vaak ruilstoelen.
0227-544656
groetjes theodoor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.