Ford Focus: Sloten gaan zomaar automatisch op slot.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDCI

Bij mijn Focus wagon gaan de sloten soms automatisch op slot. (allemaal tegelijk). Met de afstandbediening kan ik dan de sloten weer gewoon openen. sinds ik dit probleem heb werken ook de knipperlichten niet meer als ik de sloten zelf met de afstandbediening op slot doe. Als ik de sloten open doe werken de knipperlichten wel (Met de knipperlichten bedoel ik dat als ik het knopje van de afstandbediening indruk dat dan kort de knipperlichten aangaan of twee keer knipperen).
Normaal gesproken als je aan de binnenkant van de bestuurdersdeur het vergrendelknopje indrukt of uittrekt gaan alle sloten open of dicht, dat werkt sindsdien ook niet meer.
Ik heb ook het idee dat het met de kou te maken heeft want vorig jaar in de winter had hij het ook, alleen toen gingen de sloten ook vaak automatisch open en dat is nu niet, ook werkte toen de knipperlichten gewoon goed. In de lente en de zomer werkte alles goed.
Ik hoop dat iemand mij in de goede richting kan helpen.

Rudi van Treijen

rudivantreijen

Geplaatst door rudivantreijen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RaliasR (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat het een vorm van herprogrammeren zal zijn, even je boekjes nakijken.

Bij mijn Focus 1 FL gaan de deuren automatisch op slot bij een bepaalde snelheid, maar bv ook
als je de deuren met je AB opent maar de deuren dicht laat
Bij mij knipperen de lichten bij het sluiten maar niet bij het openen dan gaat de binnenverlichting aan.
Van binnen wel of niet afsluiten lijkt mij een vorm van "kinderslot"

FH (0), 13 jaar geleden

Ha Rudi,

klinkt zeer herkenbaar (mijn Focus wagon 2001 heeft er ook last van) en is een bekende Focus kwaal. Heeft niets met programmeren te maken, wel met een slot waar vocht bij komt. Bij mij begon de kwaal eerst ook 's-winters, inmiddels is die zo ver doorgezet dat ook bij regen oid het probleem optreedt.
Oplossing is simpel maar niet kostenvrij: slot linksvoor vervangen. (heb ik zelf nog niet gedaan, ik leer er voorlopig maar mee te leven)

Overigens zijn de knipperlichten bij mij nog altijd normaal blijven werken (1x knipperen bij sluiten, bij openen geen knipperlichten)

gr. Frits

rudivantreijen (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Het heeft inderdaad niks met programeren te maken want die optie zit er bij mijn focus niet op.
Ik denk inderdaad nu ook dat het slot linksvoor vervangen moet worden. Tot die tijd maar niet de deur dicht doen met sleutel op het contact, of altijd de reserve sleutel ook meenemen.

Groetjes Rudi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.