Ford Transit: smeerolie druk en accu waarschuwing bij starten

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 D

Beste lezers,

Eigenlijk heb ik 2 los van elkaar staande probleempjes.
De eerste was dat na het starten van de motor de acculamp op het dashboard blijft branden. Pas na een flinke dot gas verdwijnt deze. Dat de accu wel wordt opgeladen is duidelijk, na 2 weken rijden start de motor zonden problemen en aan de accu zelf kan ik meten dat er laadstroom op staat.

De volgende is de smeeroliedruk waarschuwing. Ook deze blijft oplichten wanneer de motor gestart is. Wederom verdwijnt ook deze na een dot gas. Uiteraard direct het oliepijl gecontroleerd. Ook wanneer de motor koud is, blijft het oliepeil ruim boven het minimum (zo ongeveer in het midden tussen maximum en minimum in). Nou heb ik wel extra smeerolie staan om dit bij te vullen, maar voor ik dat doe wil ik eerst weten of dit wel normaal is.

Nu wilde ik graag weten of 1 van beide een probleem is, en zo ja, waar dat dan waarschijnlijk aan kan liggen.

met vriendelijke groet!
Job

Job NED83

Geplaatst door Job NED83 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat de acculamp pas uit gaat na een dot gas is normaal bij dit type transit, model t/m 2000 heeft dit.
Dat de oliedruklamp blijft branden is niet normaal, deze moet na het starten eigenlijk direct uitgaan. Je zou een nieuwe oliedrukschakelaar kunnen monteren en proberen.

Job NED83 (0), 13 jaar geleden

Ontzettend bedankt voor de snelle reactie! Vooral van die acculamp, dat had ik nergens anders nog kunnen vinden. Voor de oliedruk zal ik dan nog even verder moeten kijken. Ik zal dan inderdaad als eerste de oliedruk sensor vervangen, kijken hoe dat uit werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.