Ford Mondeo: Snelheids meter werkt soms niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Hallo,

ik heb een klant rijden met een Ford Mondeo 2.0 TDci automaat van 2002.

Van deze auto werkt de snelheids meter niet altijd. De klant is er inmiddels achtergekomen dat als hij na het voorgloeien nog enkele seconde wacht met starten dat dan de kans stukken groter is dat de snelheids meter dan wel werkt.

Mijn gedachte gaan uit naar een probleem in de klok aangezien het snelheids signaal niet van een opname element komt maar van de ABS module!!


heeft iemand hier ervaring mee???



Groet Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterjan (0) PRO, 13 jaar geleden

Batterij vervangen. Heb het zelfde probleem gehad. De spanning valt te laag bij het starten. Met de batterij te vervangen is het probleem opgelost.

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

Dag Pieterjan,

de accu is inmiddels vervangen en het probleem is inderdaad verholpen.
Bedankt voor je info.

Gr Chris[quote=pieterjan]Batterij vervangen. Heb het zelfde probleem gehad. De spanning valt te laag bij het starten. Met de batterij te vervangen is het probleem opgelost.[/quote]

fordis (0) PRO, 13 jaar geleden

volledig mee akkoord,de batterij zit soms op de rand van aan vervanging toe,en alles functioneert erna prima,maar heeft iemand hier een technische verklaring voor?Kun je dit ergens terug vinden op het internet,hoe het komt dat de boordelectronica het hierdoor laat afweten niettegenstaande dat de alternator functioneerd en de batterij niet helemaal plat is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.