Ford Ka: Snelheidsgever

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

hallo luitjes,
Wie weet,en kan mij helpen met de stekkerpen-bezetting van de snelheidsgever op de versnellingsbak.
De stekker is defect geraakt bij het losnemen van de bak.
Ik zit nu met losse stekkerpennen die uit de stekker zijn getrokken.
Aan de ene kant 3 draden #1-wit/blauw #2-paars #3- bruin/zwart.
Aan de andere kant 3 draden #1-bruin #2-zwart/bruin #3-geel/rood.

Alvast bedankt.

Geplaatst door

Pieter61 (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dat is erg vervelend want aan de kant van de sensor wordt de draadkleur niet weergegeven in het schema, je kan dat dus alleen maar met een andere ka vergelijken.

Suc6

Doktor 0
badge

13 jaar

@Doktor; Bedankt voor uw reactie en het meedenken. Voor alle duidelijkheid, het gaat om de connector die op de versnellingsbak gemonteerd zit , en dan de stekker van de kabelboom (dus niet die van de gever. Die is nog intact). Voor zover ik het kan zien zijn de kleuren van de geverstekker ; 1-wit/blauw 2-paars of violet en 3-bruin/zwart (3-kan ook oranje/zwart zijn). De (losgeraakte)draden aan de kabelboomzijde zijn 1-bruin 2-zwart/bruin en 3-geel/rood. En nog een vraagje, zit er soms ergens een zekering ter beveiliging? want ik heb alle mogelijkheden van aansluiten nu geprobeerd maar de snelheidsmeter blijft 'dood'. Mvgr.

Pieter61 0

13 jaar

Ik wil nog wat weten, rond dit bouwjaar kunnen 2 type motoren erin zitten, met het uitlaatspruitstuk aan de voorkant of aan de achterkant, kan jij aangeven welke dit is?
en dan de stekker die losgeraakt is, heb je misschien een foto?

Suc6

Doktor 0
badge

13 jaar

De motor (1.3) heeft het uitlaatspruitstuk aan de achterzijde,en heeft een zwart kleppendeksel. Misschien helpt dit gegeven je ook. Helaas heb ik geen foto van de stekker. Wel weet ik ondertussen dat het om connector B11 VSS (Vehicle Speed Sensor ?) gaat, en dat deze gezekerd is met zekering F20. Overigens is de KA niet van mijzelf maar van een kennis, en komt aanstaande zaterdag weer langs. Ik hoop dan de snelheidsmeter weer aan de praat te kunnen krijgen. Mvgr.

Pieter61 0

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.