Ford Mondeo wagon, ABS, Airbag: Snelheidssensor gezocht voor navigatie systeem

Bouwjaar: 1996

Wie o wie kan mij vertellen waar ik de speedpulse draad kan vinden van een Ford Mondeo, bouwjaar 1996. Model is benzine wagon uitvoering 1.8 V16, die met de kleine koplampen met ABS en voorin twee Airbags.

Is het mogelijk de GPS ontvanger van het radio-navigatie systeem (Alpine) ergers uit het zicht te monteren, bv onder het dashboard?

Raas

Geplaatst door Raas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

VS-signaal kan je vinden bij de bedrading van de radio. Radio verwijderen en tussen de stekker van de speakers en de voeding zit een derde kleinere stekker. Daar zit een wit/groene draad op. Die moet je hebben.

Raas (0), 19 jaar geleden

Die derde stekker is niet aangetroffen. Ergens ook gelezen dat er voor de passagiersstoel aan de kant van het motorblok een 60-polige stekker moet zitten. Die zit er inderdaad maar je kunt er moeilijk bij. Hiervan zou ik de wit/paarse draad moeten hebben. Komt ie hier dan gewoon parallel op te zitten?

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk nog eens of die stekker nergens in de bedrading is ingetaped. dat wil nog wel eens gebeuren. Zoniet zal je het Vs-signaal moeten aftakken rechtstreeks op sensor. Die zit op de versnellingsbak; stekker met drie draden, de wit/blauwe is het signaal. Ofwel aftakken op de stekker van de PCM; Is wit/violet op pen 3.
andere mogelijkheid: Aaan het luchtfilter zit een grote vierkante stekker; pen 5 is een wit/blauwe draad. dat is ook het VS-signaal. En gewoon parallel aftakken.

Raas (0), 19 jaar geleden

Inderdaad, ik heb de tape losgemaakt bij de dikke aansluitplug en de wit/paarse draad afgetakt. Vervolgens de GPS ontvanger onder het dashboard aangebracht. Alles werkt inmiddels perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.