Ford S-Max : snerpend geluid bij zware last

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Bij het trekken van de caravan op een wat steilere weg begint de auto een snerpend/gillend geluid te maken als ik het gaspedaal wat dieper intrap. Ook begint de motor dan wat te " pendelen in vermogen" Als ik wat gas terugneem is het geluid en pendelen weer verdwenen. Had het twee jaar geleden ook al maar lijkt nu steeds vaker bij minder steile hellingen al voor te komen. Iemand enig id wat dit kan zijn?

Alvast bedantk voor de helpende antwoorden,

Erik

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

slippende koppeling?

406rijder (0), 8 jaar geleden

Zou kunnen, maar voelt wel wat anders. Toerental gaat namelijk niet echt omhoog, krijg het zonder zware last ook niet voor elkaar...

kaleido 1 (1660) PRO, 8 jaar geleden

turbo die onder zware belasing het niet fijn vind ?

tbpot (0) PRO, 8 jaar geleden

indien de wagen een turbo heeft, kan het snerpend geluid duiden op een lekkende (slang) aansluiting op de drukzijde van de turbo kant.
controleer alle slangklemmen, slangen en slang aansluitingen op los zitten of scheuren.(ook de intercooler niet vergeten te controleren)
vaak duid een "zweterig" aanzicht bij een aansluiting op een lekke o ring of een te los aangedraaide slangklem of beide.
het geluid ontstaat vaak boven 2500-3000 rpm bij snel optrekken (zonder spinnende wielen) maar wel met het gaspedaal volledig ingedrukt.
rijd men rustig naar de 2500-3000 rpm toe zonder het gaspedaal volledig in te drukken dan hoort men het geluid niet of maar heel zacht.
Natuurlijk kan het ook de uitlaat zijn die een bijgeluid maakt onder belasting maar dat is het moeilijke bij het beschrijven van een geluid, je hoort niet vanwaar het vandaan komt.
onder belasting met de caravan is het het duidelijkst hoorbaar omdat dan de turbo vaak de maximale druk levert en de scheur of lek zich het best laat horen
succes

406rijder (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de tips! Zal de slangen en aanslutingen rondom de turbo het komende weekend eens allemaal nalopen. Zit bij een S max nogal weggestopt dus moet hier ff wat tijd voor vrijmaken. Ben benieuwd....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.