Ford Mondeo: Soms start problemen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6 automaat

Hallo,

Ik heb een mondeo die soms start en soms ook niet. Ben er al mee naar de garage geweest en die hebben hem uitgelezen maar kunnen niks vinden (is er een week geweest).

Ik heb al van alles geprobeert, startmotor, airflow sensor en noem maar op.
Als ik het contact om draai branden alle lichtjes zoals normaal maar als ik hem doordraai om te starten dan doet hij niks. Het ligt hem ook niet aan de accu en dynamo want alles is goed en doorgemeten. Als ik dan even wacht dan slaat hij zo maar in eens aan en start hij dus. Het maakt ook niet uit of de motor koud of warm is hij doet het wanneer hij zin heeft. Ook wil het wel eens gebeuren dat hij er een dag geen last van heeft en dan is het ook zo weer achter mekaar raak. Pieker mij suf en loop al een tijd te zoeken op internet.

Iemand een idee waar ik nu nog moet zoeken. Startmoter draaid gewoon rond als ik hem kortsluit. Het is net of hij ergens geen signaal vandaan krijgt om te starten.

Aangezien het een V6 is heb ja heel weinig ruimte om ergens bij te komen en moet een hoop er uitslopen om ergens bij te komen (startmotor)

Weet iemand hier een oplossing voor of iets waar ik nog naar kan kijken. De computer uitlezen heeft geen zin want er word niks geregistreerd ook niet in die week toen hij bij de ford garage stond dus ja.....

zit met mijn handen in het haar.

Met vriendelijke groet,

Peter

blackwidoww

Geplaatst door blackwidoww (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk aan een slecht contact of losse draad van/naar de startmotor.
Controleer met name de aansluitingen op de startmotor.
controleer ook de massakabel van chassis naar het motorblok.


mvg,
Hans.

blackwidoww (0), 14 jaar geleden

Is iets wat ik eens ga proberen. had al wel een vermoeden dat het aan de bekabeling kon liggen maar wist alleen niet waar ik het moest zoeken.
Bedankt voor de tip en hoop dat ik hiermee het probleem kan oplossen.

Bedankt voor de snelle reaktie.

Groeten,

Peter.

boslie (0), 14 jaar geleden

tja, ik ga er vanuit dat de startmotor soms niet ronddraait?. controleer eerst zoals door hans aangegeven de stekkerverbindingen op de startmotor.

"Als ik het contact om draai branden alle lichtjes zoals normaal maar als ik hem doordraai om te starten dan doet hij niks": blijven de lampjes op je dash dan gewoon branden?

mijn vermoeden gaat uit richting het contactslot, maar je info is wel wat onvolledig. ( ik ga er vanuit dat de startmotor niet ronddraait, maar als ik lees dat je een airflow sensor hebt vervangen heeft dat met dat probleem niets te maken..)

succes,


kas

blackwidoww (0), 14 jaar geleden

Ik heb inmiddels een andere Ford mondeo wagon v6 24v GHIA. De oude kreeg iets te veel onderhouds kosten over zich heen maar toch bedankt voor de hulp.

Vriendelijke groet,

Blackwidoww

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.