Ford Focus: Spanrol multi-riem Ford Focus 18 TD

Bouwjaar: 2000

Kan je de staat van de spanrol op de multiriem van een Ford Focus Diesel van 2000 (69000 km) nazien, zonder deze te demonteren. Ik heb namelijk een piepgeluid als van een versleten V-snaar. Nu heb ik op het forum gelezen dat dit vaak de spanrol is. Heb de wagen pas gekocht, de eerste 200 km niks gehoord, en nu doet ie fwiet fwiet, vooral als hij koud is. Ik las ook al ergens dat het erger was met nat weer en regen? Lijkt te kloppen. En lijkt 69000 km niet wat snel?
Kan, bij veerbreuk (ook op forum gelezen) zo'n veer vervangen worden, of wordt het een nieuwe rol?

LOMAX

Geplaatst door LOMAX (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Kijk eens eerst na of het geen riem van het merk Gates is. Deze piepen nogal snel. (of missschien is de riem gewoon versleten). Gewoon een originele riem van Ford monteren, goed opspannen en het gepiep zal verdwenen zijn...

je5222 (0), 18 jaar geleden

het kan ook gewoon zijn dat je riem er niet goed op ligt komt ook vaak voor. als je de riem bekijkt zie je een streep die donkerder of lichter is.

groetjes

LOMAX (0), 18 jaar geleden

Dit is nog de eerste, originele riem. Hij ligt niet verkeerd, en versleten zou hij (nog)niet mogen zijn. Net toen ik van plan was een product te kopen dat tijdelijk het piepen zou tegengaan, is het vanzelf opgehouden. Ik weet natuurlijk niet hoe lang dit goed gaat, maar hoop doet leven.
Bij een gelijkaardig verschijnsel met een Toyota Avensis D4D-motor, hebben ze de beugel waarmee alternator, of servopomp en/of spanrol op het blok bevestigd zat, moeten vervangen. De originele beugel was nog van de gewone turbodiesel, en hierdoor liep de riem niet mooi uitgelijnd, omdat de beugel een fractie korter was dan de nieuwe. Dit alles mooi onder garantie.
Om een lang verhaal kort te maken: geen last van piepen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.