Ford GALAXY: Speling, geluid aandrijfas Links voor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QXWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Bij mijn Ford Galaxy 2.0 tdci met 3 ton op de teller voel je en hoor je speling op aandrijfas links voor.
Als je klein beetje kracht op uitoefent klinkt nogal erg. Mag een aandrijfas zo een speling hebben, of is het resultaat na 300.0000 km's ?
In de auto hoor ik ook knak-knak bij kleine hobbeltjes en bij gas-los gas op hoor je het ook in de auto.
ik heb LV opgekrikt, met hand voel je, hoor j volgende speling :
[yt]https://youtu.be/R0FT5k1BWVo[/yt]

Alvast dank voor de reacties.

metins

Geplaatst door metins (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 4 jaar geleden

Raciale speling is niet de oorzaak van het geluid dat je hoort als je optrekt de radiale speling is de oorzaak de speling in de draairichting.

metins (0), 4 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Raciale speling is niet de oorzaak van het geluid dat je hoort als je optrekt de radiale speling is de oorzaak de speling in de draairichting.[/quote]
Waar het mij om gaat is zo een geluid en de speling die je daarbij hebt, lijkt mij niet goed of wel ?Als het met de hand al zo klinkt. Zal het tijdens het hobbeltjes e.d. veel erger klinken.

kaleido 1 (1355) PRO, 4 jaar geleden

Dat klopt, bedoel trouwens radiale speling.
Er kan een borgklip weg of versleten zijn waarmee de homokineet op zijn plaats gehouden wordt. Daarvoor moet de as er onderuit om te controleren.

metins (0), 4 jaar geleden

Ik had beperkt ruimte om exacte deel van speling en geluid te horen, maar ik vermoed dat het aan van de homokineet aan de bakzijde kwam.
Behalve die borgklip, verwacht ik dat tripode e.d. ook na 300.000 km goed versleten zal zijn.
Ik overweeg een gebruikte aandrijfas te halen via onderdelenonline heb ik al diverse gevonden, met 35.000 - 60.000 gelopen hebben met 1 jaar garantie, prijs rond 75-100 euro. Een andere optie is homokineet reparatieset, maar dat is ook niet veel goedkoper en iets meer werk. Moelijkste blijft of dat wat ik in de auto hoor, aan de linkerkant van de aandrijfas komt. Draagarmen beide kanten, stuurstangen en stabistangen had ik al laten vervangen.

metins (0), 4 jaar geleden

Speling waar ik over had schijnt normaal te zijn. Zelf bij montage van nieuwe aandrijfas kun je dat na spelen. case closed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.