Ford Galaxy: Start niet

Bouwjaar: 2001

Dit bericht is door moderator geplaatst, na een foutje.

BasvanderVelden
Particulier
Echte naam: Bas van der Velden
Geregistreerd: 9 augustus 2010
Berichten: 2
E-mail



Mijn Ford Galaxy start sinds 4 weken onregelmatig. Als hij niet start is er wel accu activiteit, maar bij het verder draaien van de contactsleutel gebeurt er niets meer. Startmotor slaat niet aan. Accu is goed. Startmotor ook. Net terug van 2 weken vakantie en dat ging prima, maar bij het verlaten van de boot in IJmuiden trad het verschijnsel weer op. Dus zijn we aan land geduwd. De Wegenwacht heeft er uitvoerig naar gekeken maar niets kunnen uitsluiten of vinden. Wat kan het zijn? (storing in) het startblokkeringsysteem? Slijtage van het contactslot? Help!

Hans4040

Geplaatst door Hans4040 (310) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt er wel spanning op de startmotor tijdens het starten? dus loopt er een stroom naar de startmotor als de startbeweging gemaakt wordt? Als de startmotor rechtstreeks doorverbonden wordt slaat de motor dan wel aan?

BasvanderVelden (0), 13 jaar geleden

Inmiddels is gebleken dat het startrelais ("nr. 30") niet altijd goed contact maakte, waardoor er dus niet altijd stroom ging van het contact naar de startmotor. Probleem lijkt nu dus gevonden. Relais is vervangen en de auto is inmiddels meerdere malen goed gestart.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.