Ford Focus Wagon 2008: Start probleem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SHDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hallo allemaal,

Ik ben Arjan en heb het volgende probleem:

Ik heb in mijn focus een nieuwe motor geplaatst. Bij de eerste keer het contact omdraaien sloeg de auto niet aan, maar de startmotor draaide wel. Nu doet de startmotor ook niets meer. Auto geeft geen fout meldingen in beeld. En met een goedkoop uitlees apparaat zie ik ook niets.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Ik heb alle twee sleutels geprobeerd, en geen defecte zekeringen gevonden. Accu spanning zit op 12,3 volt. Accu nu aan de lader voor de zekerheid. Gasklep hoor ik wel schakelen.

arjanb86

Geplaatst door arjanb86 (65) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 1 jaar geleden

Massakabel aangesloten op motor/versnellingsbak?

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Ja die is aangesloten. Hij ging bij de eerste keer wel rond. Na een paar pogingen niet meer.

Monteur Senior (625), 1 jaar geleden

startmotor kapot gegaan? startkabels vanaf je accu rechtstreeks op je startmotor plaatsen, de min op de startmotor de plus op het dunne kabeltje van je startmotor wat doet hij dan?

Monteur Senior (625), 1 jaar geleden

een tip vd wegenwacht, een ijzeren pijp op je startmotor zetten en een klap met een hamer erop geven

kaleido 1 (1610) PRO, 1 jaar geleden

Vonk en brandstofdruk aanwezig ?
Startonderbreker gaat er wel af?

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Vonk kan ik nu niet bepalen omdat de motor niet roteert. Dus probeer eerst dat optelossen.

Heino4267 (215), 1 jaar geleden

Je zou eens kunnen luisteren bij de tank of de brandstofpomp langer dan 1 seconde blijft draaien bij op contact zetten: als dat zo is wordt de startblokkering vrijgegeven.
Daarna zou je (met de auto op de handrem en in vrij/P) kunnen proberen om het kleine stekkertje op de startmotor eraf te trekken en dat contact op de startmotor door te verbinden met de dikke moer die de dikke rode kabel (met de accuspanning) op de startmotor vasthoudt. Als dan de startmotor gaat draaien weet je dat startmotor en startrelais in orde zijn en dat je uit moet zoeken waarom dat niet wordt aangestuurd. Als dan de startmotor niet gaat draaien, is o.a. je startmotor defect.

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Heino dat ga ik zo meteen even proberen. De wel bekende klap op de startmotor heb ik al toegepast, tot nu geen resultaat

    Start motor draaid als ik deze door verbind. Brandstof leiding los gehaald, hier komt een mooie stoot vloeistof bij het op het contact zetten. Toch draaid de startmotor niet bij het normaal starten - arjanb86 (65), 1 jaar geleden

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Heino,
De startmotor werkt en de brandstofpomp geeft genoeg brandstof. Ook geprobeerd om de auto te starten zonder de brandstofleiding zodat de pomp zonder weerstand vloeistof kan brengen. Tot nu geen resultaat

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Het rode indicatie lampje brand na 1,5 minuut in een code. 23. Iemand een idee waar dit voor is?

arjanb86 (65), 1 jaar geleden

check

Beste antwoord, geplaatst door arjanb86 (65), 1 jaar geleden

Auto loopt weer. Ik had de verkeerde kabelboom gebruikt.

Iedereen bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.