Ford EUS: Start soms niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4BA, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 63

Goedendag,

Ik heb een Ford Transit 2.5td tourneo camperbus
Nu wil de bus soms niet starten, Soms is een of 2 keer per maand Ik hoor het start relais wel schakelen maar verder gebeurd er niks. Krijg hem ook niet aan met starthulp van een ander voertuig. Als ik de startmotor zelf handmatig bedien (doorverbinden) doet hij het ook niet. Heb al een nieuw startmotor geprobeerd maar geen resultaat, Heb de kabels doorgemeten en dat is goed, Spanning van de accu is 12.6v.

Heeft iemand een idee??

groet
j.Hempie

J.Hempie

Geplaatst door J.Hempie (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

Dan blijft alleen de massakabel tussen motor en carrosserie over of een slechte minkabel van de accu.
Probeer maar eens uit: als je met startkabels de motor doorverbindt met de carrosserie of de minpool van de accu, zou het al een stuk beter moeten gaan. Als je dan gewoon kan starten weet je waar de fout zit.

J.Hempie (0), 6 jaar geleden

Ik moest weer een tijd wachten voordat de bus niet meer wilde starten.had al een nieuwe kabel gelegd vanaf de motor naar het frame. En de bus heeft daarna nog 1 keer niet willen starten.

Ik zal de min kabel nog vervangen en hoop dat het dan verholpen is.

Bedankt voor de hulp Heino

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.