Ford Mondeo: starter geeft enkel klik

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 140pk

Mondeo van juni 2007 model 2008.
Starter geeft enkel een klik maar draait wel na in gang trekken.
Ondertussen starter en dynamo nieuw, is accu van 1 jaar oud maar met andere geprobeerd maar zelfde probleem. Als hij draait trekt hij accu leeg en valt dan uit.
Probleem is begonnen op 10 november, 's morgens gestart zonder probleem na half uur motor stilgelegd en daarna probleem begonnen. Vorig jaar in de winter wel startproblemen bij koud weer wat met nieuwe accu niet verholpen was. Geeft geen foutmelding op dashboard.

Heeft nu ongeveer 205 000 km met enkel normale slijtage dus ik hoop dat iemand hier weet waar het probleem kan zitten zodat ik nog een jaar of 2 met een gerust hart verder kan.

Dank bij voorbaat

Remi

remi1981

Geplaatst door remi1981 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Den John (0) PRO, 8 jaar geleden

Kan wel eens je dubbel massa vliegwiel zijn die naar de haaien is.

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Heb je al eens gemeten op de accupolen bij draaiende motor?
Dan moet je een spanning meten van 13,8-14,4 volt.
Zoniet, dynamo laadt niet...

remi1981 (0), 8 jaar geleden

@hans4040 hebben dit uitgemeten voor de nieuwe dynamo maar nadat we een nieuwe hebben gestoken omdat dit te weinig was viel die stil voor we het konden uitmeten. Morgen eerst een nieuwe accu halen om uit te testen, als dat het probleem niet moest zijn kan mijn broer die ook nog gebruiken en anders misschien een andere kabel proberen van de dynamo naar de accu, misschien ergens een onderbreking.

@ Den John, maakt die met een defect vliegwiel niet eerst lawaai. Alle geluiden waren gewoon normaal. Zoals gezegd 's morgens geen probleem, ook niet tijdens het rijden en na een half uur stilgelegd en toen gaf die enkel een klik.

Den John (0) PRO, 8 jaar geleden

Meestal maakt die idd een hoop kabaal maar hoeft niet.
Als je zelf een beetje handig bent demonteer de starter even en kijk eens hoeveel vuiligheid er in de starter zit kan soms al veel zeggen.

Mijn mondeo van 2001 die gaf net voor ik hem wegdeed net dezelfde klachten daarom verdenk ik het DMF

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.