Ford Mondeo 1.8 clx kombi E2: stationair lopen en temp. meter

Bouwjaar: 1994

Mijn Mondeo slaat telkens af als ik voor een stoplicht sta.
Als ik rem valt het toerental terug tot 0. Soms stabiliseerd het tussen de 1000 en 500 (rpm?) en blijft hij lopen maar meestal slaat hij af. Kan ik het toerental verhogen? Het lijkt wel dat het gas ineens helemaal wegvalt. Op benzine is het probleem ook aanwezig al stabiliseerd hij zich dan wel zonder af te slaan. Wat kan ik er aan doen?

Verder geeft mijn temp.meter amper iets aan. Hij werkt wel, want op contact ligt de meter in de min en uit is ook echt uit. Kan het een zekering zijn? Of sensor die niet werkt? Hoe weet ik nu of de motor niet te warm wordt? Ik kan er niets over vinden in het boekje? Help.

snhnic

Geplaatst door snhnic (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

scarab313 (0), 19 jaar geleden

Ik had hetzelfde hij draaid te weinig toeren, het is een beetje moeilijk uitteleggen maar onder aan de resonatieinlaat/uitlaat (zitten bij elkaar) dat is zeg maar het laatste kunstofbakje (linkerkant) waar luchtfiler aan verbonden is. daar zit een kabel en die wordt geklemt door een ijzeren schuifklem klemmetje loshalen en iets eruit te trekken dat er dus meer spanning op de kabel zit (gaskabel zou het ook best wel kunnen heten) en de klem er weer op. En die sensor kun je vast wel goedkoop laten fixen bij een garage, zeg maar als er stoom onder je motorkap vandaan komt dan is ie echt te warm :P maar je kan altijd verwarming vol open zetten op warm blazen dan heb je ook geen warm motor probleem :)

Eric2748 (0), 19 jaar geleden

Het lijkt mij niet verstandig te wachten tot er stoom onder je motorkap vandaan komt, omdat je dan naar mijn mening rijkelijk te laat bent. Ik zou de sensor maar eens laten controleren. Wanneer de motor te koud blijft tijdens het rijden is het ook niet goed.

snhnic (0), 19 jaar geleden

Mijn Mondeo loopt nu wel weer netjes stationair, zomaar ineens. Daar doe ik dus verder niets meer aan, bedankt mensen voor de suggesties. Het temperatuur probleem is nog steeds aanwezig. Ik heb zo'n nieuwe sensor gekocht maar weet niet waar ik die precies moet plaatsen. Wel zie ik zo'n zelfde geval, maar deze zit op een buis en die sensor laat zich schijnbaar niet zomaar los draaien. Kortom het wordt waarschijnlijk toch een ritje naar een Ford-dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.