Ford Mondeo 1.8 TD: Voorruit los

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Mijn linker voorruit is plotseling los geraakt en gaat bij sluiten niet meer recht naar boven(dwz. Soms wel soms niet).Ik heb in het portier zelf gekeken, nogal moeilijk om erbij te komen en zie dat de houder waarin de ruit zit ook naar voren helt bij het omhoog schuiven.Ik heb geen technische beschrijving en daarom weet ik ook niet of dat rode houder waarin de ruit is geplaatst kapot is of alleen van de rail afgesprongen. Wie kan mij uitleggen hoe de voorruit moet worden gemonteerd en of ik het zelf kan repareren of moet ik ervoor naar de garage?

Alvast bedankt,
Jacek

jacek4772

Geplaatst door jacek4772 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jan4914 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad! Nadat ik de bekleding van de deur heb gehaald, heb ik het mechaniek uit elkaar gehaald. Niets mis mee! Alles weer in elkaar gezet en sinds dien is het nooit meer gebeurd. Wel is in het verleden ditzelfde raam ooit een keer "spontaan" gesprongen. Onder het rijden is plotseling dit raam eruit geklapt. (zonder enige aanleiding!) Ruit is toen door carglass vervangen. Mogelijk lag de oorzaak in een verkeerde montage, of het vuil (glassplinters) waren niet goed (uit de gelijders) verwijderd.

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.