Ford Sierra: stationair probleem na accu wisselen

Bouwjaar: 1990

Na het vernieuwen van mijn accu (ford sierra 2.0i CLX) loopt de auto stationair niet meer goed (valt vaak bijna uit). Met gewoon rijden verder geen problemen. Ik ging ervan uit dat de auto zichzelf reset na het plaatsen van de nieuwe accu en weer mooi stationair zou lopen.
Tussen het verwijderen van de oude accu en het plaatsen van de nieuwe heeft ±30 min. gezeten. Zou dit nog uitgemaakt hebben.

Wie heeft voor mij een oplossing/tip.

woy

Geplaatst door woy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Normaal reset de wagen zich inderdaad automatisch. Ik weet niet of dat bij jou wagen van 1990 ook al het geval is. Indien hij zich inderdaad automatisch reset, moet je gewoon minstens een 10-tal km (dacht ik) rijden. Tijdens dat rijden moet je ervoor zorgen dat er zich zoveel mogelijk rijsituaties voordoen. Ik bedoel hier dus mee: optrekken, remmen, remmen op de motor, rustig optrekken, snel rijden, traag rijden, stationair draaien...

Succes ermee.

Hanske4091 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gewoon rijden komt vanzelf goed

Semtexx (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde geval. 1991 Sierra 2.0i DOHC automaat. Na inbouw radio (en loshebben van de accu). Loopt gek genoeg in de P en de N stand wel redelijk goed stationair. In D valt het stationair tot 500 toeren. Motormanagement maakt geen aanstalten het aan te passen. Ik heb er al wel 2x 8 km mee gereden, maar nog niet het gewenste effect (kan zijn datie chagrijnig was datie om 4 uur 's nachts wakker gemaakt werd ;))

Tips? Vuile TPS misschien?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.