Ford Focus: Stationair toerental verhogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8TDCI

Vorige week ben ik bij de airco specialist geweest. Hij heeft de airco een volledige onderhoudsbeurt gegeven. Nieuwe gas, filters,...
Het is echter zo dat wanneer ik stilsta de airco uitslaat. Als ik dan eenmaal terug vertrek word hij weer koud. Er is niks mis met het koelsysteem. Dat loopt perfect. De airco specialist vermoed dat de auto iets te laag stationair draait en de airco uitgeschaked wordt om de motor niet te belasten.

Nu is mijn vraag: Hoe laat ik de auto bvb 30 toeren hoger draaien. Ik heb al gekeken met een bosch computer, maar ik kan nergens het stationair toerental terugvinden.

Groetjes
Tuur

Tuur Leemans

Geplaatst door Tuur Leemans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ben je zeker dat de airco-koppeling nog goed werkt? Is daar naar gekeken?

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

[quote=Hendrik4290]Ben je zeker dat de airco-koppeling nog goed werkt? Is daar naar gekeken?[/quote]
Met de airco koppeling bedoel je toch (in niet professonele termen) dat ding dat samentrekt waar de riem overloopt? Een magnetisch wiel... Als het dat is, ja is nagekeken!

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, inderdaad. Het kan voorkomen dat de speling van de koppeling te groot wordt en dan koelt hij ook niet goed. Dit kan afgesteld worden door een vulring er uit weg te nemen of een dunnere gebruiken, tenminste zo werkt het bij een Mondeo.

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

[quote=Hendrik4290]Ja, inderdaad. Het kan voorkomen dat de speling van de koppeling te groot wordt en dan koelt hij ook niet goed. Dit kan afgesteld worden door een vulring er uit weg te nemen of een dunnere gebruiken, tenminste zo werkt het bij een Mondeo.[/quote]
Hendrik, het is wel zo, dat wanneer ik de airco op de stand "low" zet hij wel altijd blijft koelen. Ook al sta ik stil. Wanneer ik bvb 20 graden selecteer krijgt hij het probleem van warm en koud. Als ik dan begin te rijden word het terug koud. Zo het dan toch de aanspanner zijn?

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat de aircomodule eens uitlezen, misschien komt daaruit de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.