Ford C-max: Stotteren van de motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Tijdje terug een C-max gekocht, bevalt ons erg goed. Alleen, soms hakkelt de motor. Het lijkt er dan op of er lucht in het systeem zit, of zoals bij een benzinemotor de ontsteking wegvalt. Het doet zich niet altijd voor en ook niet bij een bepaald toerental. Wel heb ik het idee dat het het vaakst gebeurt wanneer er niet echt veel vermogen gevraagd wordt van de motor. Mijn vriendin rijdt er dagelijks mee naar haar werk en zij heeft er nog wel eens last mee. Ikzelf ben onlangs naar antwerpen gereden en geen enkel probleem. De ford garage zei dat het de E.R.G. klep zou kunnen zijn, iets dat wel vaker voorkomt. Maar dan zou de motor naar mijn idee minder vermogen moeten leveren over een bepaald toerengebied in plaats van hakkelen? Auto is uitgelezen: geen foutmeldingen.

Ik hoop dat iemand een idee heeft. Alvast bedankt

Opmeklompen

Geplaatst door Opmeklompen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk luchtmassameter, als de storing niet in de juiste bandbreedte zit lees je hem niet uit, probeer even rijden in 3 e vern, teruglaten zakken tot 30 km/h, dan vol gas, dan moet hij volledig goed opkomen en wegrijden, als niet misschien lmmeter.

Opmeklompen (0), 14 jaar geleden

Okee, duurde even aangezien ik de auto niet dagelijks tot m'n beschikking heb. Je plan uitgevoerd, trekken als een wilde (naar mijn idee) maar niet stotteren.
Bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.