Ford Mondeo: stroomverbruiker ford mondeo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Onze Mondeo uit 2002 heeft soms opeens een lege accu. Dat is volledig willekeurig, soms staat hij drie dagen stil en start daarna probleemloos, soms heeft hij na drie uur stilstaan onvoldoende spanning, relais tikt wel maar startmotor draait niet. Startkabels erop en hij start wel. Laadstroom is voldoende en ik meet geen stroomverbruik als alles uit staat, alleen een paar mili-amperes voor de klok e.d. Er moet iets zijn dat af en toestroom verbruikt bij stilstand, en dan ook nog behoorlijk wat stroom. Iemand een suggestie/ervaring hiermee? Alvast dank!

basmolenveld

Geplaatst door basmolenveld (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Er waren problemen met cv vergrendeling bij sommige focus modellen waardoor vergelijkbaar probleem ontstond.Wel was het te zien op het dashboard. Die bleef aanstaan doordat een van microswitches in de portieren niet goed werkte.Of het bij jouw wagen aan de hand is zal uitgezocht moeten worden. Het meten zal langdurig moeten plaats vinden totdat je hoge stroomverbruik vaststelt. Dan is het te testen door zekeringen met meter aangesloten één voor één uit te trekken totdat stroomverbruik zakt. Dan heb je de verdachte.

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Er zijn generiek twee mogelijke oorzaken voor een dergelijk hoge lekstroom:
1. een flinke hoge lekstroom van een normale verbruiker in de auto. Daar kom je achter via een lekstroommeting met een Ampèremeter.
2. een defecte diode in je dynamo. Daar kom je achter door de dynamoaansluiting los te nemen: dan moet die lekstroom weg zijn.
Het kan óók nog zijn dat je accu zelf niet in orde meer is, ik zou daar (gezien de genoemde 3 uur) beginnen en als het dat niet is, de dynamo verdenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.