Ford Transit: TD 2.5 slaat soms niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Hier een zeer vreemd verhaal. Onder het rijden gaat soms even het rode lampje motormanagment aan en houdt de wagen sterk in. Dit lampje brandt hooguit 2 seconden en gaat weer uit. Als ik de wagen stilleg kan het gebeuren dat als ik het contact terug opzet, alle lampjes branden dan even (behalve het motormanagmentlampje) dat de wagen niet meer start. Na enkele pogingen door contact aan en uit te draaien gaat plots het rode lampje branden en kan ik starten. Wie helpt mij want ik heb schrik om nog te vertrekken, je zal maar ergens staan en hij wil niet meer starten.

Frank transit

Geplaatst door Frank transit (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt in ieder geval een probleem met de voeding (+12 volt) van de motor-ecu.
Als het rode lampje niet brandt, kun je inderdaad niet starten - dan krijgt de ecu waarschijnlijk geen stroom.

Dit zou het contactslot kunnen zijn (elektrische deel achterop) of er is een hoofdrelais wat niet lekker werkt.
Mogelijk gebeurt dit ook even onder het rijden (inhouden omdat de ecu niets meer doet en lampje aan als de stroom terug komt).

Heb je veel sleutels of andere dingen aan je sleutelbos hangen?

Frank transit (0), 13 jaar geleden

Oldford je hebt gelijk!!!! Ik heb alle stekkers uitgetrokken in het motorcompartiment en goed ingespoten met vochtwerende contactspray. Doch zonder resultaat. Uit frustratie overal maar eens op getikt terwijl de motor draaide. En plots viel hij stil. Ik hoorde af en toe een getik aan de mazoutpomp. Blijkt links een zekeringbak van formaat te zitten met daarin een relaitje met een zekeringhoudertje. Het minste wat ik er aan durfde komen hoorde ik weer die tik aan de pomp. Voorlopig kabel rechtstreeks aan de zekering gesoldeerd en voila probleem is opgelost!!! Dit was dus een contactprobleempje met zeer grote frustrerende gevolgen. Bedankt voor de tip. Indien er mensen zijn die graag een foto wensen van het probleem, laat het maar horen.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Wel even controleren of de stroom van die zekering af gaat als je het contact uit zet.
Anders sta je morgen met een lege accu.

Goed zoekwerk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.